Tags: networking, strategii, client, afacerea perfecta, contact cheie, crearea de relatii

Evita atitudinea negativa, fii prietenos, si vei fi surprins de cat de mult vei castiga.
Pare ca si cum in fiecare seara sau saptamana este un eveniment. Si odata ce am ajuns in al patrulea semestru al anului, lucrurile sunt accelerate de sarbatorile si angajamentele sociale care apar in calendarele noastre. Pentru a fi pregatit pentru toate oportunitatile care apar, iti prezentam sapte sfaturi de networking:

 

1. Nu lua networkingul prea in serios. Ar trebui si chiar poate sa fie distractiv. Conecteaza-te cu ideea de a-i ajuta pe altii decat sa te astepti ca vei gasi afacerea perfecta sau urmatorul client. Relaxeaza-te, scapa de presiune si concentreaza-te pe ce poti aduce petrecerii, sau ofertei sub forma de contacte, cunostinte sau resurse.

 

2. Imbunatateste-ti conceptia si norocul ti se va schimba. Daca ai o impresie negativa despre networking, probabil iti vei sabota sansele de a cunoaste si relationa cu noi oameni. Lasa in spate toate gandurile negative si concentreaza-te pe ce este posibil. Niciodata nu este momentul sa dai inapoi. Tot timpul poti inainta.

 

3. Adopta o abordare proactiva. Ridica-te din fata televizorului si mergi la eveniment. Tine minte ce a spus Seneca: "Norocul este ceea ce se intampla cand pregatirea intalneste oportunitatea." Trebuie mai intai sa intalnesti oameni pentru a sti daca poti construi relatii cu ei, si cu cat intalnesti mai multi oameni, cu atat mai posibil este sa gasesti omul potrivit pentru tine. (Suna ca la o intalnire, nu?)

 

4. Consuma cat mai putin alcool daca esti la un eveniment unde se servesc astfel de bauturi. Sa fii relaxat este bine, dar sa fii ametit si sa actionezi necorespunzator, nu va fi o buna metoda de a te face cunoscut. E nevoie sa spun mai mult?

 

5. Fii persoana care ii invita pe altii la conversatii atunci cand acestia se alatura grupului. Este o buna modalitate de a crea o impresie buna si de a fi un exemplu pentru ceilalti. Iti poti face mai multi prieteni in doua luni devenind interesat de alti oameni, decat iti poti face in doi ani incercand sa atragi atentia celorlalti.

 

6. Fii politicos si amabil. Bunele maniere nu se demodeaza niciodata. Lasa-ti ego-ul acasa si adopta politetea la eveniment. Aici este momentul sa fii necompetitiv si sociabil intr-un mod profesionist, dar prietenos.

 

7. Fii sincer si deschis, si urmeaza toate promisiunile pe care le-ai facut. Autenticitatea lasa o impresie buna. Chiar daca nu gasesti un benficiu imediat pentru a cunoaste pe cineva anume, nu vei sti niciodata cand acel cineva isi va aminti de tine si iti va face cunostinta cu un contact cheie. Si daca ai promis ca vei face o prezentare sau vei trimite un e-mail unei persoane, asigura-te ca asta vei face imediat dupa eveniment. Continuitatea este factorul cheie in formarea unei impresii bune si in crearea de relatii de durata si de incredere, care conduc la noi oportunitati.

 
Urmeaza aceste sfaturi pentru a-ti imbunatati eficienta atunci cand cunosti oameni noi. Dupa care, bucura-te de sezonul urmator.

 

Autor: Ana Steinberg

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial