Tags: buget, afacere, client ideal, mentor, succes


Intotdeauna in jurul nostru vor fi oameni care vor gasi ceva de comentat, ne vor descuraja intentionat sau nu, vor avea indoieli in ceea ce priveste actiunile noastre si vor gasi metode prin care ne vor face si pe noi sa ne punem intrebari care pana atunci nu se ivisera.

Desi in unele cazuri este bine sa primesti si o alta perspectiva asupra lucrurilor, in nicio afacere nu este bine sa fii descurajat mai ales atunci cand tu simti ca ai sanse de reusita si ca asta este ceea ce iti doresti sa faci. Daca te intrebi ce poti face pentru a evita toate parerile emise de oamenii pesimisti din viata ta, vei gasi mai jos cateva sfaturi care sper ca iti vor fi de folos.


1. Fa o verificare. Esti pregatit sa incepi afacerea? Ti-ai facut un plan? Stii ce vrei sa vinzi? Ai un buget care sa iti asigure stabilitatea pentru inceput? Stii cine este clientul tau ideal si de ce ar trebui sa cumpere de la tine?


2. Asculta doar de sfatul expertilor. Toata lumea are cate o parere insa nu toate merita atentia ta. Asa ca inainte sa pleci urechea la ceea ce-ti spun prietenii sau familia, fii atent la cei care iti furnizeaza aceste opinii. Daca nu au experienta in afaceri sau nu sunt reprezentativi pentru profilul clientului tau ideal, atunci parerea lor nu conteaza.


3. Conteaza ce-ti dicteaza inima. Daca vocea ta interioara are tot timpul un ton negativist, atunci e cazul sa schimbi ceva. Daca tu nu crezi ca vei avea succes, atunci cu siguranta nu vei avea. Daca te lupti cu obstacole care in realitate nu sunt asa de mari, atunci totul tine de emotiile tale care iti distrag atentia de la conducerea afacerii. Implica-te in munca si ai incredere ca vei reusi.


4. Explica celor din jur ce incerci sa faci. Uneori cei din jur pot fi sceptici cu privire la afacerea pe care o pornesti si pentru ca nu inteleg ce anume incerci sa faci. Nu te teme sa le explici acestora ce iti doresti de la aceasta afacere si ce presupune ea. Mai ales ca in unele cazuri ai nevoie ca oamenii care conteaza pentru tine sa inteleaga ce vrei sa faci si de ce ai nevoie pentru a avea succes.


5. Cere ajutorul. Chiar daca iti conduci afacerea de unul singur, tot nu poti sa te descurci cu toate sarcinile si nici nu ai de ce. Gaseste-ti un mentor sau angajeaza un trainer cu experienta care sa te ghideze pe drumul cel bun. Nu numai ca iti vor oferi o perspectiva noua asupra afacerii, dar se vor pricepe si sa iti elibereze drumul catre succes.

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial