Tags: vanzare pe Internet, fraude virtuale, sistem de detectare a fraudei, comenzi online

 

Un risc al vanzarii pe Internet il reprezinta numarul mare de fraude realizate cu ajutorul cardurilor bancare. In momentul in care accepti tranzactii prin intermediul Internetului, nu ai nicio carte de identitate pe care sa o poti verifica, nicio fotografie a persoanei respective si foarte putine indicii care ar putea sa iti confirme daca persoana care iti trimite numarul cardului respectiv este in realitate si posesorul de drept al cardului. Prin urmare, banca va considera intotdeauna ca tu esti cel raspunzator de inselaciunile efectuate in cazul tranzactiilor respective, chiar daca acestea au primit acordul bancii.

 

Cei care se folosesc de astfel de fraude virtuale au mai multe metode prin care obtin codurile cardurilor. Uneori acestia folosesc softuri specializate prin care sunt generate numere la intamplare pana cand gasesc o combinatie de cifre care se va potrivi cardului. In alte situatii, suna la intamplare anumite persoane sau le trimit e-mailuri prin care ii anunta ca din cauza unei probleme tehnice sunt rugati sa isi "confirme" informatiile confidentiale cu privire la contul respectiv (acest lucru se face de cele mai multe ori prin dezvaluirea numarului respectiv persoanei care a sunat sau prin tastarea numarului intr-un formular virtual).

 

Exista mai multi pasi pe care ii poti face pentru a evita aceste inselatorii.

 

In primul rand, foloseste optiunea de verificare a adresei pentru comenzile online. Daca adresa introdusa de potentialul client nu se potriveste cu cea detinuta de institutia bancara responsabila de emiterea cardului respectiv, tranzactia nu va fi posibila. Daca serviciul de plata prin card pe care il folosesti are un sistem de detectare a fraudei, utilizeaza cu incredere acest serviciu. Ai putea sa si blochezi anumite vanzari din alte tari, chiar daca acest lucru ti-ar putea aduce o scadere a vanzarilor.

 

Fii atent atunci cand sunt inregistrate comenzi neobisnuit de mari intr-o perioada foarte scurta sau orice altceva care iti atrage atentia in acest sens. Cere un numar de telefon, cat si adresa destinatarului. Inainte de a efectua o comanda care pare neobisnuita dintr-un motiv sau altul, verifica la banca daca a fost facuta plata.

 

Asigura-te ca pe formularul de comanda exista si o casuta pentru completarea adresei de e-mail. Verifica daca adresa exista cu adevarat. Trimite un mesaj de multumire in momentul in care a fost facuta comanda si verifica daca e-mailul respectiv a ajuns la persoana care a comandat produsul respectiv. In cazul in care ai cel mai mic dubiu, verifica din nou daca persoana care a facut comanda este aceeasi cu persoana care detine cardul respectiv.

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial