Tags: start-up, sfaturi utile, afaceri, licenta de functionare, firma, afaceri

 

Visezi de multa vreme la afacerea ideala. Ai spirit de intreprinzator, dar nu stii exact de unde sa incepi si cu ce. Ar trebui atunci sa iti notezi cei sapte pasi pe care trebuie sa ii urmeze orice antreprenor care incepe o afacere pentru prima data in viata.


1. Fa o cercetare de piata. Daca prin afacerea ta vrei sa produci sau sa vinzi ceva, nu te astepta sa existe automat si cumparatori. Trebuie, mai intai de toate, sa te informezi cu privire la piata pe care vrei sa intri, sa afli ce tip de cumparator ar avea nevoie de produsele tale si daca mai exista loc pe piata pentru o astfel de firma. Pune-ti intrebari de tipul: "Exista piata extinsa la nivel national?", "Care ar fi exact clientii mei?". Nu trebuie sa treci peste aceasta prima etapa deoarece piata ar putea fi prea mica pentru a-ti sustine afacerea.

2. Asigura-te ca ai bani. Este clar ca lumina zilei ca nu poti demara o afacere daca iti lipseste capitalul. Fa niste calcule si afla suma de care ai nevoie. Gandeste-te cum vei obtine acesti bani. Daca vrei sa ii obtii prin finantare, fa-ti un plan de afaceri si convinge-i pe cei care ar putea sa iti dea acesti bani ca idea ta este buna.

3. Paza buna trece primejdia rea. Ia-ti un avocat. Chiar daca nu o sa ai in permanenta nevoie de ajutorul acestuia, este recomandat ca la inceput sa angajezi un avocat specializat in domeniul start-up-urilor. Acesta te va ajuta sa iti pui pe picioare afacerea si te va ajuta in tot ceea ce inseamna scrierea de contracte, inchirieri, rate, leasing-uri si orice alte probleme de natura juridica.

4. Ia-ti un contabil bun. Contabilul este inca un pion de care nu trebuie sa te lipsesti atunci cand iti pornesti o afacere. Acesta te va ajuta cu contabilitatea primara si cu alte documente care privesc plata taxelor si impozitelor. Ca si in cazul avocatului, este recomandat sa gasesti un contabil specializat pe start-up-uri.

5. Alege structura firmei. Atunci cand incepi o noua afacere, ai de ales intre mai multe forme de organizare: proprietate unica, parteneriat, corporatie, PFA, SRL etc. Va trebuie sa o alegi cu grija deoarece raspunderea personala, impozitele, documentatia si legislatia sunt diferite pentru fiecare structura in parte. Avocatul si contabilul tau te vor ajuta sa iei o decizie buna.

6. Botezul firmei. Alege un nume pentru afacerea ta. Nu te lasa pacalit de faptul ca poate parea un lucru usor, de numele firmei poate sa depinda in unele cazuri chiar succesul afacerii. Intocmeste o lista cu posibile nume si alege-l pe cel care iti descrie cel mai bine firma si este, in acelasi timp, usor de tinut minte, de pronuntat si de scris. Nu uita ca numele va trebui sa devina si domeniu de Internet pentru site-ul firmei. Verifica si daca nu cumva mai exista numele respectiv sau unele asemanatoare pentru a evita eventualele confuzii.

7. Fii gata de start. Obtine toate permisele si licentele necesare pentru afacere. In afara de licenta de functionare, s-ar putea sa fii nevoit sa obtii si alte permise care difera de la un domeniu de activitate la altul.

Desi mai exista si alti pasi pe care va trebui sa ii faci odata cu demararea afacerii, acestia sunt printre cei mai importanti, iar parcurgerea lor te va scuti de eventualele neplaceri care se pot ivi pe parcurs. Mult succes!

 

Idei de afaceri profitabile in 2014

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial