Tags: afacei, make-up, make-up artist, machiaj profesionist, machiaj

Dintr-o cochetarie innascuta, mai toate femeile se bazeaza pe diverse trucuri pentru a ajusta putin realitatea. Dar, cu multa indemanare si un ochi experimentat, unii reusesc sa faca minuni din fata, "fatza" noastra.

Reusesc sa obtina ochi mai mari, sprancene languroase, mai conturate si mai lungi, buze mai pline, un zambet seducator, pometi mai ridicati si, cel mai important, sa ascunda defecte. Sa aduci frumusete si atitudine pe chipul cuiva nu e putin lucru. Si asta se plateste, se plateste bine.

Ce au in comun prezentatorii de televiziune, actorii, fotomodelele din reviste, vedetele de cinema,  invitatii tv, business women si membrii trupelor muzicale? Ei bine, inainte de a aparea pe "sticla" sau pe copertele revistelor, inainte de a intra pe platoul de filmare sau de a urca pe scena, toti trebuie sa treaca prin mainile specialistului in machiaj, ale make up artistului. 

Machiajul profesionist, diferit de cel practicat in saloanele obisnuite de cosmetica, este o buna oportunitate de afaceri din cel putin trei motive: 
1) exista o piata dinamica cu potential foarte mare (practic tot ce inseamna show business depinde, intr-o mai mica sau mai mare masura, de machiajul profesionist), dar nu numai; Acum si femeile din business sau cele care participa la evenimente mondene sau sociale apeleaza la machiajul profesionist. 

2) demararea acestei afaceri nu necesita investitii mari, pentru ca nu este nevoie de un sediu propriu, cu dotari si amenajari speciale;
3) poti incepe sa faci make-up ca ocupatie secundara. 

"Am avut norocul sa mi se acorde incredere"
Raluca Badea este make up artist profesionist, cu o bogata experienta acumulata in tara si in strainatate. Absolventa a unui liceu cu profil cinematografic, si-a inceput munca in studiourile de la Buftea unde a participat, la inceput ca asistent de machiaj, apoi ca machior sef, la turnarea mai multor productii cinematografice. 


Intre machiajul profesionist si cel obisnuit, prestat la un salon de cosmetica si intretinere, exista cateva diferente majore:
  •  in primul rand, sunt produsele cosmetice, total diferite de la un caz la altul. Ceea ce se afla in prezent pe piata autohtona sunt produse comerciale de machiaj utilizate numai pentru situatiile comune, de zi cu zi. Produsele profesionale destinate unui make up profesionist sunt aduse numai din import sau prin intermediul reprezentantelor unor producatori renumiti, specializati pe acest tip de produse; 

  • in al doilea rand, este tehnica de aplicare. Pentru realizarea unui make up profesionist produsele cosmetice  se aplica intr-o anumita ordine, cu parcurgerea unor etape.

Cea mai buna forma de promovare este lucrul bine facut, o conditie valabila dealtfel in multe domenii, dar aici cu atat mai mult pentru ca un bun renume se construieste greu, dar, odata faima cladita, ea este cheia de acces in lumea show biz-ului. Si, de la un anumit grad de recunoastere, un make up artist profesionist nu-si mai cauta clientii, dimpotriva, el este cel cautat pentru a i se solicita colaborarea.


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial