Tags: amenajari, birou, locuinta, amenajari interioare


Se stie ca locul de munca este a doua noastra locuinta. Si daca ar fi sa scadem din 24, orele in care dormin, observam ca de fapt la birou petrecem mai mult timp decat acasa. Este normal ca aici sa existe un loc primitor, deschis, placut in care ganduri pozitive si creative se nasc si apoi se transpun in realitate. Un loc care sa imbine elementele de functionalitate cu cele de ambient, atent echilibrate, astfel incat spatiul respectiv sa-si atinga scopul. 

Biroul sau locuinta sunt cele doua universuri ale noastre, cuprinse intre patru pereti, catre si de la care culisam zilnic mare parte a vietii noastre. Aceste necesitati cumulate cu noile exigente ale civilizatiei si urbanisticii si gustul nostru pentru frumos au dat nastere unui intreg cult ce tine de arhitectura, design si amenajari interioare.

Modul in care este amenajat spatiul in care lucram, dormim, luam masa sau ne petrecem clipele de relaxare este unul dintre factorii care sporesc sau reduc productivitatea, ne fac somnul mai odihnitor sau ne induc o stare de buna dispozitie. 

"Ce bine ar fi", isi spun multi dintre noi, "daca am putea muta zidul bucatariei inspre sufragerie, pentru a face mai mult loc. Sau, si mai bine ar fi sa-l desfiintam - daca tot mancam in camera de zi - pentru a nu mai deshide usa de zeci de ori. In fostul spatiu al bucatariei am putea ridica astfel un zid de inaltimea unui bar, in semicerc, de-a lungul caruia am putea servi cafeaua, asezati pe taburete inalte, din lemn. 

Sau, ce bine ar fi daca la serviciu seful ar fi de acord sa-mi fac in jurul biroului un mic paravan de inaltimea computerului, sa nu-si mai bage toata lumea nasul in hartiile mele. Astfel as putea scapa si de privelistea haosului de pe biroul colegului. 

Si, cel mai bun caz, sa lucrez doar impreuna cu unul-doi colegi, in liniste. Asa as avea cel mai bun randament!" Pentru ca, nu-i asa, nivelul de zgomot influenteaza in mod negativ starea de spirit, concentarea si rezultatele muncii. Un mediu zgomotos poate determina o scadere a randamentului cu 20%. 

In schimb, un birou primitor, armonios si stimulativ va crea o stare generala de bine, atat de necesara atunci cand orele petrecute la munca se lungesc parca pe zi ce trece, iar stresul e o prezenta constanta.

In multe cazuri, firmele mici isi aleg ca sediu spatiul unui apartament sau propria locuinta. Aici aranjarea este mai usor de facut, pentru ca spatiul detine deja compartimentari ce pot fi folosite, tocmai de aceea fiind preferat de cei care nu au multi bani.

Este necesar ca amenajarile sa fie flexibile, pentru a corespunde atat necesitatilor de lucru individuale, cat si celor de lucru in echipa. 

Iubitorii de plante pot completa atmosfera de la locul de munca cu putina natura la ghiveci. Simpla prezenta a plantelor are puterea de a relaxa si stimula, dand forte noi pentru orice activitate.

Vrei sa-ti amenajezi singur spatiul sau sa-ti deschizi o mica afacere? Iti recomand Ghidul de amenajari interioare pentru birouri si locuinte

Ai de unde alege!|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial