Tags: idei de afaceri, afacere, afaceri, carting, pista de carting, cart


Iti plac motoarele? Iubesti viteza? Este cu adevarat palpitant cand prinzi 70-80 de km la ora, motoarele urla si cauciucurile scrasnesc in plina viteza, vantul suiera in spate iar tu lasi totul in urma ta.

Te lasi purtat prin curbe, apoi iar accelerezi, e asa de vibrant! Parca esti intr-o alta lume. Zece minute pe viu, pe pista de curse, intr-un cart de 5.5 cai putere, intr-un scaun imediat deasupra solului.

Acesta este cel mai tentant mod de petrecere a timpului liber pentru iubitorii de motoare. Ceea ce ne incanta si uimeste in acelasi timp sunt copilasii de 6-7 anisori care se incranceneaza si ei pe volan cu o placere nebuna in carturile lor micute de doar 2,5 cai putere.

Astazi, sa invete inotul a devenit un lucru banal pentru copiii nostri. Ei plutesc pe role sau skateboard-uri, se catara pe peretii de escalada sau isi pun la incercare limitele pe pistele de carting.

Probabil ca orice pilot de formula 1 a pornit de la carting.
 
Oare cati baieti nu-si doresc sa devina Michael Schumacher, Ayrton Senna sau Jeff Gordon? Sau cate fete nu viseaza sa fie ca Danica Patrick intr-o buna zi. Dar, pentru a urma niste modele trebuie sa incepi scoala de pilotaj de pe la cinci-sase anisori.

Cartingul este mai mult decat un furnizor de adrenalina. Este o activitate tehnica si sportiva cu serioase valente educative. Prin spectaculozitate si atractivitate, cartingul deschide copiilor portile tehnicii, avand o importanta majora in orientarea profesionala si cultivarea spiritului lor creator. 

De asemenea, acest sport ii ajuta sa-si depaseasca limitele, sa-si asume progresiv responsabilitatea pentru propria securitate, le dezvolta concentrarea mentala si tenacitatea. Ca orice sport este si acesta un instrument pedagogic foarte bun deoarece ajuta la cresterea increderii in sine si promoveaza spiritul de competitie. Este sportul cel mai potrivit pentru copiii cu spirit rebel si competitional si care iubesc activitatile in aer liber.

In toata lumea sunt organizate concursuri regionale si nationale la care pot participa toti iubitorii sporturilor cu motor, cartingul fiind cel mai la indemana si de departe cel mai sigur dintre acestea. Majoritatea dintre practicantii cartingului beneficiaza azi de circuite indoor sau outdoor asa ca vremea de afara nu este un impediment. 

Pista de carting - o buna oportunitate de afaceri

O pista de carting este o buna oportunitate de afaceri si aceasta este demonstrata de succesul pe care l-a inregistrat afacerea in toata Europa. Si nu este vorba de circuite destinate curselor oficiale din cadrul competitiilor sportive de gen, ci de circuite de agreement si scoli deschise publicului larg. 

Exista si o organizatie, "National Carting Association", care ofera membrilor sai (proprietari de circuite de carting) consultanta financiara specifica derularii afacerilor in acest domeniu, consultanta in ceea ce priveste normele de securitate in exploatarea pistelor, posibilitatea achizitionarii de echipamente si materiale necesare functionarii afacerii.

In ultimii 20 de ani, cartingul a evoluat de la o simpla distractie de week-end, la o forma de competitie organizata la nivel national. 

In Romania acest sport cunoaste o evolutie ascendenta, iar numarul practicantilor creste de la o zi la alta. Cu toate acestea, in multe orase din tara noastra nici nu exista o pista de carting desi tinerii isi doresc. Isi scriu pe forumuri si se intreaba intre ei plini de speranta "unde pot sa gasesc o pista de carting".

De aceea consider ca este tentant si oportun si pentru investitori sa demareze o afacere care sa ofere iubitorilor de aventuri pe roti ceea ce-si doresc.

Este o afacere cu investitie initiala medie si costuri relativ mici (numar redus de angajati - 2 persoane sunt suficiente), investitia initială se poate recupera in cca 10 luni de la demarare, poate fi derulată ca a doua afacere sau ca o activitate de weekend. 

Scrie-ne daca te intereseaza aceasta afacere! Avem informatii suplimentare ca sa o pui pe picioare.

Zenobia Badescu|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial