Tags: franciza, afaceri, sfaturi afaceri, strategii, profil franciza, afacere tip franciza

 

Poti sa cumperi oricand o franciza, dar trebuie sa stii mai intai daca nu cumva motivul pentru care vrei sa incepi aceasta afacere este unul gresit. Expertul John P. Hayes enumera cateva dintre acestea:

"Am hotarat ca vreau sa lucrez pentru mine, nu pentru altcineva."

"Un broker de francize mi-a prezentat mai multe oferte, iar asta mi-a placut cel mai mult."

"E cea mai in voga afacere in acest moment asa ca am vrut si eu una."

"Tatal meu mi-a zis ca e o afacere buna si tot el a investit si banii."

In opinia acestui specialist, toate aceste motive sunt gresite deoarece conduc aproape intotdeauna la dezamagiri foarte mari. Cand cineva cumpara o franciza din motivele gresite, ajunge adesea sa regrete decizia luata.


Cele trei intrebari la care trebuie sa raspunzi

Daca vrei sa eviti sa dai gres in afacerea in sistem de franciza, trebuie sa-ti raspunzi mai intai la niste intrebari. Acestea te vor ajuta sa nu faci risipa de timp si energie incercand sa afli informatii despre o franciza care nu ti se potriveste. Intrebarile urmatoare te vor ajuta sa alegi franciza potrivita, considerand ca achizitia unei francize este cel mai bun lucru pentru tine.

1. Cunosti profilul unei francize de succes?

Ai habar de valoarea, strategiile si istoricul francizei de succes care detine si franciza pe care vrei tu sa o achizitionezi? Acestea sunt lucruri diferite prin comparatie cu caracteristicile unui angajat sau un presedinte foarte bun al unei companii. Nu o sa fie suficient faptul ca esti foarte bun in domeniul tau, ca ai fost profesorul anului sau ca ai avut o alta afacere de succes.

Sfat: Inainte de a semna contractul de cumparare a unei francize, asigura-te ca stii suficient de bine si ca poti descrie profilul francizei respective.

2. Detii acest profil?

Ai tot ceea ce iti trebuie pentru a avea succes in aceasta afacere? Esti caracterizat de aceleasi trasaturi si comportamente care se regasesc si in profilul francizei?

Sfat: Desi putini fac asta, francizorii ar trebui sa se foloseasca de profilurile de personalitate. Insista pe langa un francizor sa iti descrie corect si cat mai explicit care este profilul afacerii de care ai de gand sa te ocupi.


3 . Profilul tau se potriveste cu cel al afacerii pe care te pregatesti sa o cumperi?

Asigura-te ca alegi franciza potrivita, mai ales ca uneori ai de ales din cateva sute de astfel de francize. Nu toate dintre ele necesita un profil diferit, dar daca reusesti intr-o afacere din domeniul cosmeticelor nu inseamna ca vei reusi in una din domeniul farmaceutic.

Sfat: Fa toate aceste lucruri pentru a fii sigur ca te vei bucura cu adevarat de afacerea ta! Poti incepe o franciza si cu ajutorul ghidului "Cum sa intrati intr-o afacere de tip franciza"!

Mult succes!

Autor: Mihnea Dobre

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial