Tags: idei de afaceri, afacere, idei afaceri, kurtoskalacs, cozonac secuiesc, franciza, francizor, francizat, Dulce D'Or

Foarte multe produse traditionale se vand in acest moment in regim de franciza. Deoarece foarte multe afaceri din acest domeniu sunt influentate de vad, nu pot fi deschise in orice oras sau in orice zona a tarii fara un studiu de piata efectuat in prealabil.

 

Pentru a putea comercializa produse aflate deja sub un nume cunoscut, trebuie sa obtii un contract de franciza. Primul pas in aceasta directie este acela in care persoana interesata solicita si primeste, din partea companiei de intermediere, info-pachetul standard, urmand ca mai apoi sa puna intrebari.


 
In aceeasi etapa, solicitanul completeaza un formular extins prin care francizorul va determina eligibilitatea candidatului. Dupa o serie de intrebari-raspunsuri din partea ambelor parti se stabileste o intalnire francizor-francizat in cadrul careia francizatul primeste un draft de contract pe care il analizeaza si se trece ulterior la semnarea contractului si alegerea locatiei.

 

O astfel de franciza este si Dulce D'Or care a semnat deja 13 contracte cu diferiti antreprenori interesati de afacere. In cazul acestei firme, contractele sunt incheiate pe o perioada de patru ani, cu posibilitate de prelungire. Deoarece afacerea depinde de vad, unele dintre persoanele interesate nu au putut sa deschida afacere in judetul in care ar fi dorit, pozitionarea fiind un element esential.

 

Investitia initiala necesara pentru achizitionarea licentei si pentru demararea afacerii se situeaza sub 10.000 de euro, taxa de franciza fiind de 6.000 de euro. Odata achitata aceasta suma, francizatul primeste, in chirie, pavilionl tip rulota, decorat exterior, cu linia tehnologica de producere. Francizorul este obligat sa amplaseze pavilionul la locatia dorita de francizat. Francizorul, la cererea francizatului, ii poate inchiria acestuia sasiul care permite deplasarea rulotei catre locatii sezoniere.

 

Amortizarea investitiei are loc in cateva luni, proces influentat de vadul comercial. Cei care isi amplaseaza afacerea pe litoral sau participa la mai multe targuri zonale, vor reusi sa isi amortizeze investitia intr-un timp mult mai scurt ( aproximativ doua luni in loc de sase). Produsul comercializat este cozonacul traditional secuiesc (kurtoskalacs) este foarte apreciat in tara noastra, dar si in Europa Centrala si de Est.

 

Aceasta afacere poate fi inceputa atat in regim de franciza, cat si independent, investitia initiala fiind mai mica decat in cazul achizitionarii unei francize. In oricare dintre cele doua situatii, afacerea este profitabila daca sunt alese zone aglomerate sau comercializarea are loc in cadrul unor targuri regionale. Este o afacere usor de dezvoltat si de mentinut, nu necesita mult efort, iar profitul poate fi la fel de mare pe tot parcursul unui an.

Mult succes!


  O afacere actuala care te imbraca .. in trecut

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial