Tags: pensiune, pensiune turistica, idei de afaceri, promovare, Internet, site

Adevarul e ca la 35 de grade nu-ti mai vine sa vorbesti despre politica. De fapt, nu-ti mai vine sa vorbesti despre nimic. Dar imediat, din televizor, sare un personaj si ti se asaza ca un ghimpe in coasta. Tu ai fi stat linistit in continuare, daca nu ai fi auzit planurile de atragere a turistilor pe care le afiseaza mai nou peste tot prezentul ministru intr-ale turismului. "Bucurestiul are potential turistic! Putem sa facem ceva pentru Bucuresti!".

 

Imi suna a campania "Salvati Romania!". Sa salvam Romania de la ce? Cutremur? Inundatii? Ninsori? Vijelii? Pe noi oricum toate ne iau intotdeauna prin surprindere. In fiecare vara ne miram ca e prea cald si in fiecare iarna suntem cei mai surprinsi la vederea troienelor care ne ingroapa capitala. Asa ca Romania e in permanenta o tara cu sprancenele ridicate a uimire.

 

Si tot asa, ne miram si ca Bucurestiul nu atrage turisti. La noi blocurile comuniste (ma refer la aspect) au fost construite dupa 89. Fie in fata cladirii Facultatii de Arhitectura, fie langa o biserica monument istoric, fie langa o casa memoriala de toata frumusetea. Am facut in asa fel incat sa ne asiguram ca turistul, ajuns din intamplare in capitala, sa nu mai vada nimic. Sa ocoleasca, sa caute cladiri frumoase, dar sa nu dea cu ochii decat de blocuri cenusii de ciment.

 

Din fericire, mai sunt si oameni norocosi. Oameni care au avut sansa de a locui in zone inca minunate ale acestei tari, zone in care nimeni nu a construit inca un mall si nimeni nu s-a apucat sa faca o benzinarie acolo unde inca exista drumuri de acum 200 de ani. Si-au deschis pensiuni si au inceput sa isi primeasca turistii. Strainii sunt atrasi de linistea si frumusetea unei parti din Romania pe care ei o cunosc adesea mult mai bine decat noi. Ma intreb insa in ce masura isi promoveaza proprietarii aceste pensiuni.

 

Am vazut de foarte multe ori site-uri facute doar in limba romana, nu si in engleza. In 2010, a avea o pensiune turistica si un site de promovare doar in limba romana inseamna din start sa pierzi cateva mii de euro pe an. Nu trebuie sa ne mai bazam doar pe recomandarile altora, trebuie sa profitam de avantajele pe care ni le ofera Internetul.

Ai trecut de varsta a doua si crezi ca tehnologia nu e pentru tine? Dar cum altfel sa iti promovezi cel mai bine afacerea? Internetul iti ofera o baza uriasa de clienti, tu trebuie doar sa arunci momeala printr-un site. Exista cursuri de pregatire pentru folosirea calculatorului, nimeni nu poate spune ca nu are cum sa invete.

 

Daca nici noi nu incercam sa facem cat mai mult pentru a reusi, in niciun caz nu o sa coboare de pe inaltul tron vreun guvernant ca sa ne ajute si sa ne transforme, printr-o simpla atingere cu un deget, intreaga pensiune in aur. Succesul unei afaceri il aducem singuri, prin munca, pasiune si informare.


 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial