Tags: moralul angajatillor, sfaturi utile, companii, strategii

Un aer posomorat la birou va face pe toata lumea sa fie tensionata la serviciu. In schimb, o atmosfera relaxata ii va face pe angajati sa lucreze cu mai mult spor si sa indrageasca activitatea pe care o executa.

Mai jos gasiti zece idei prin care puteti ridica moralul angajatilor:

1. Comunitatea celor cu zambetul pe buze. Incercati sa creati o asociatie a angajatilor mereu veseli. Adesea este de ajuns ca o singura persoana sa fie bine dispusa pentru a a-i face si pe ceilalti sa se simta bine.

2. Muzica. Atata vreme cat nu deranjeaza, muzica poate sa aduca o stare de bine angajatilor si sa le ofere un ritm de lucru si un mediu relaxant.

3. Cadouri lunare. Asa cum se proceda in scoala, in fiecare luna anagajatii isi scriu numele pe un bilet si apoi trag la intamplare un alt bilet cu numele altui coleg caruia va trebui sa ii faca un cadou. Atmosfera va fi destinsa si se va crea astfel o legatura intre angajati.

4. Mesaje de motivare. Este important ca motivarea angajatilor sa fie un proces permanent. Afisati in birouri astfel de mesaje incurajatoare si asigurati-va ca ele au succes.

5. Cadouri de la sef. Atunci cand va intoarceti din vacanta oferiti angajatilor mici cadouri cumparate special pentru ei. Astfel le aratati ca ii apreciati, iar ei va vor aprecia si mai mult ca sef.

6. Angajatul lunii. Aceasta metoda poate avea in vedere mai multi angajati tocmai pentru a-i ambitiona si pe altii sa lucreze mai mult si sa fie mai eficienti. Trebuie ca toti angajatii sa isi doreasca sa apara pe „panoul de onoare”.

7. Newsletterul intern. Acum din ce in ce mai raspandit si la noi, newsletterul care se trimite doar in cadrul companiei cuprinde felicitari pentru cei care au avut realizari recente, anuntarea zilelor de nastere, editorial despre companie si alte anunturi care ii privesc pe angajati.

8. Multumiri prin e-mail. Nu trebuie sa scrieti o scrisoare de felicitare sau sa ii scrieti un e-mail elaborat. Cateva cuvinte care sa ii arate ca ii apreciati munca il vor face pe angajat sa fie mandru de realizarile sale.

9. Mergeti la o cafea. Sau oferiti angajatilor  pranzul si ii veti surprinde placut cu acest gest. Vor aprecia cu siguranta gestul unui sef atat de generos care tine la angajatii sai.

10. Ziua tuturor. Fixati o zi in care toti angajatii pot purta haine lejere. O sa creati din nou o atmosfera placuta in cadrul companiei, iar angajatii vor fi mult mai eficienti.

 


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial