Tags: ebay, vanzare ebay, licitatie, licitatie online, online, magazin online


Daca vrei sa vinzi pe eBay, afla ca ai la indemana un model simplu de business. Aici poti vinde fara a avea grija unui magazin online propriu si fara investitii in platforma de ecommerce. Este insa foarte important sa te familiarizezi cu modul de utilizare al site-ului eBay.com. De asemenea, este importanta castigarea clientilor. Faptul ca piata cuprinde milioane de potentiali clienti nu inseamna ca acestia sunt mai usor de castigat. Stabilirea unui sentiment de incredere este esentiala. 

Primul pas - inregistrarea contului de vanzator

La inregistrare ti se vor cere pe langa informatiile uzuale si cele despre cartea de credit, cu scopul de a verifica autenticitatea datelor referitoare la identitatea ta.
Cand iti deschizi contul de vanzator pe eBay trebuie sa alegi modalitatea de plata a  taxelor si comisioanelor de administrare ale acestuia. Poti alege dintre urmatoarele metode de plata: PayPal, card de credit, plata directa din contul tau. Detalii - ttp://pages.eBay.com/help/sell/fees.html

De asemenea, trebuie sa alegi metodele prin care clientii iti vor plati achizitiile. Iata si  formularul online aferent acestei operatiuni "Selecting your payment preferences" - http://pages.eBay.com/help/pay/checkout-preferences.html

Pasul doi - cercetarea 

Petrece ceva timp pe eBay si studiaza piata, afla cum sunt vandute si care este pretul produselor pe care ai de gand sa le vinzi. Inainte de a lista produsul pentru vanzare afla cam cat valoreaza acesta folosind instrumentul eBay - Welcome Sellers de aici:
http://cgi5.eBay.com/ws/eBayISAPI.dll?SellHub3Visitor

Pasul trei - listarea produsului (publicarea anuntului) 

Inainte de listarea produsului trebuie sa alegi stilul vanzarii - licitatie sau pret fix. Atentie la alegere! Exista posibilitatea a 5 listari gratuite la fiecare 30 de zile pentru produsele listate pentru licitatie.

Inainte de listare mai trebuie facute poze pentru produsul pe doresti sa-l vinzi pe eBay. Alege un produs de la care vrei sa incepi pentru a te familiaiza cu aplicatia. Poza/pozele trebuie sa aiba o rezolutie calitativa si o dimensiune care sa permita o vizibilitate cat mai buna a produsului. Mai trebuie sa compui o descriere detaliata a produsului pe care ulterior o vei adauga in anunt.

Selecteaza apoi formularul "Sell your item" si completeaza-l. In cazul vanzarilor internationale se va mentiona care sunt tarile in care produsele tale pot fi expediate si care sunt costurile transportului pentru aceste destinatii. Calculeaza costurile estimative de transport cu calculatorul de expediere furnizat deBay (http://pages.eBay.com/sellerinformation/shipping/shippingtools.html#specify). 

Este necesar sa folosesti calculatorul de exepediere al eBay pentru ca in acest mod clientii internationali isi pot calcula costurile de expediere in functie de tara din care provin.  

Aceste costuri de transport si livrare produselor reprezinta un factor important care influenteaza vanzarea asa ca trebuie sa fie rezonabile. Pont: livrarea gratuita (adica acoperirea costurilor de transport din pretul produsului), plaseaza anunturie respective mai sus in cautari si inseamna un volum mai ridicat de vanzari.

Vanzatorul trebuie de asemenea, sa avertizeze in legatura cu formalitatile si eventualele taxe de vama pe care trebuie sa si le asume cumparatorii. Astfel, acestia nu vor fi neplacut surprinsi in momentul in care vor fi nevoiti sa achite taxe vamale si sa se confrunte cu un termen prelungit de livrare cauzat de intarzieri vamale.

Pasul patru - urmareste desfasurarea licitatiilor 

Va exista competitie in eBay asa ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa fii perseverent. Daca exista competitie inseamna ca exista si cerere deci cauta sa te diferentiezi de competitori. Verifica permanent ritmul in care pretul produsului tau creste si nu uita sa raspunzi intrebarilor potentialilor cumparatori.

Pe eBayromania.net se afirma ca "in cazul licitatiilor sunt mai multi potentiali cumparatori care ofera un anumit pret pentru produs, intr-un interval de cateva zile. Cel care a oferit cel mai mult pana in momentul in care licitatia se termina este castigatorul produsului. De regula, in cadrul licitatiilor mai exista si optiunea cumpara acum, ce reprezinta pretul la care vinzatorul este dispus sa vinda produsul, licitatia terminindu-se daca cineva ofera acel pret. De asemenea, este specificat si pretul transportului."

Pasul cinci - Expedierea produsului

Dupa ce produsul a fost vandut si ti-au intrat banii in cont trebuie sa ambaleazi cu atentie si corect obiectul respectiv si sa-l expediezi. Anunta apoi cumparatorul ca produsul este pe drum spre el. La finalul tranzactiei confirma clientului acest fapt informandu-l si cu alte detalii daca este cazul, astfel il poti asigura ca esti de incredere.

Cu siguranta iti va raspunde in acelasi mod si in urma acestui feedback se calculeaza si ratingul vanzatorului, nota pe care i-o acorda partenerii sai de afaceri, pe baza caruia viitorii clienti iau decizia de a face sau nu afaceri cu el.

Cumparatorii pot lasa o evaluare pozitiva, neutra sau negativa, sauevaluari detaliate despre vanzator. Vanzatorii pot lasa si ei un comentariu scurt și evaluari pozitive numai pentru cumparatori lor. Afla mai multe despre modul in care functioneaza feedbackul la sectiunea "How Feedback works "- http://pages.ebay.com/help/feedback/howitworks.html|
|
Comentarii articol
Postat de: AFailicoindton
First things first, you should set a hard and fast target date for when you will completely quit, like two or three weeks from now. Thus, in the event the muscles inside the penile area are relaxed, more blood will go into the penis and a hardon will occur.
2017-08-29 18:12:21

Postat de: Lelandamuts
301 Moved Permanently [url=https://www.viagrapascherfr.com/]Click here...[/url]
2017-08-24 23:52:26

Postat de: Caitlyn
Ai nevoie de bani, ca sa investesti in produse?
2017-03-05 19:00:20

Postat de: lucian
salut, un link cu formaularul pt vanzare ca nu il gaesesc
2016-01-27 18:27:48

Postat de: Cosmin
Cum putem vinde si din România?
2015-12-06 23:35:44

Postat de: Sorin
Scris , ca sa citeasca prostu ...!! Pe Ebay nu poti vinde din Romania , pentru ca nu vrea Ebay . Site ul asta e doar asa de vrajeala..!!
2015-12-03 10:49:16

Postat de: Mihai Ghiurtu
toate bune. Articolul, excelent structurat si in detaliu scris. Dar am o intregare:la shiping cum setezi, ca nu are posta romana, iar max plata penru transport e infima...
2015-10-14 12:35:41

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial