Tags: afacere, afaceri, trattoria, trattoria di parma, restaurant, bucatarie italiana


Atunci cand te gandesti la bucataria italiana, primele bucate care-ti vin in minte sunt faimoasele paste si populara pizza. Dar, in tara "macaronarilor", se pregatesc sute de feluri de preparate savuroase, aromate, satioase dar si sanatoase, de la risotto, tortellini si lasagna, la minestrone, salate diverse cu mozzarella, prosciutto sau fructe de mare.

Sa descrii o mancare este imposibil. Nici imaginile nu fac fata. Mancarea trebuie sa o adulmeci, sa-i vezi cu ochii tai texturile si culorile, sa-i simti aroma, sa o savurezi. Recomandat, impreuna cu familia sau prietenii. 

Nici nu trebuie sa ajungi in Italia pentru asta. Pasionatii gastronomiei au adus bunatatile Italiei in bucatariile romanesti. "Sunt un gurmand inrait, care din cand in cand cocheteaza si cu bucataria," spune incantat Adrian Bratucu. Are 35 ani, ii plac calatoriile, muzica, gadget-urile si, cel mai important hobby al lui, este gastronomia. "Sunt o persoana dinamica, comunicativa si foarte greu de mulțumit. Intotdeauna cred ca se poate si mai bine."

Da, se poate si mai bine, atunci cand exista pasiune. Iar bucataria italieneasca a fost in stare sa nasca pasiuni.

Adrian este "carciumar" de la 16 ani, dupa cum singur afirma. "Am inceput ca picol la restaurantul Casa Romaneasca, am continuat ca ospatar si sef de sala la restaurante cunoscute precum: La Cena, Casa Capsa, Casa di David, The Harbour."

Apoi, a devenit el insusi proprietarul unui restaurant, deschizand un al doilea in 2011 - Trattoria di Parma. 

Trattoria - mancare buna si o atmosfera prietenoasa

Adrian Bratucu: Ideea de afaceri a aparut in anul 2011 si s-a concretizat pe la mijlocul anului 2014, in luna mai.  Ideea de "trattoria" mi-a venit de la numeroasele calatorii in Italia. "Cucina italiana"este una dintre preferatele mele, de la pastele fresca, pana la preparatele din peste si fructe de mare. 

Adevarata mancare si cultura gastronomica italiana o gasesti in restaurantele mici in asezarile vechi nu in orasele si restaurantele mari care nu mai respecta retetele traditionale. 
  
Iata cateva dintre preparatele specifice bucatariei noastre la restaurantul Trattoria di Parma: Vitello Tonnato, Prosciutto cu rucola si parmezan, Insalata de la Casa, Tortelinii pana prosciutto e funghi, Tagliatelle alle vongole, diverse sortimente de pizza si bruschete, Petto di Pollo Bolognese, Filetto gorgonzola e noci, Dolce de la casa.

Detalii:  http://trattoriadiparma.ro

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:




RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial