Tags: caricaturi, caricaturi personalizate, portrete, portrete in creion, invitatii de nunta, comanda caricaturi


Un portret in creion sau o caricatura te incita, indraznesc sa spun asa, sau te face sa zambesti larg. Poate ambele. In functie de tema, de talentul artistului si de sensibilitatea ta. 

Cauti sa te regasesti il el, cauti sa descoperi ce a vazut artistul, ce trasatura este evidentiata si de asta spun ca astfel de lucrari sunt incitante. In plus, au caracter unic si valoare de arta. Fotografii poate face oricine, portrete reusite, doar un artist.

Sunt apreciate si cerute de publicul cunoscator si nu numai. Un portret poate fi cadoul perfect pentru persoana iubita, pentru aniversarea unui prieten sau nunta de argint a parintilor tai. 

Caricatura poate fi o ironie la adresa sefilor (ai grija insa, nu orice sef stie "sa guste" acest tip de cadou!...).  Ambele pot fi surprize ideale de Sarbatori si oricand o amintire placuta si inedita. Totul realizat 100% manual.

Stiai ca personaje celebre ale picturii, precum Tonitza, Jiquidi, Pallady, Claude Monet sau Boris Efimov, au fost preocupate de grafica satirica. Asa cum artistii vremurilor trecute "cochetau" cu caricatura, la fel si cei de azi. Doar modul de promovare si comanda s-a schimbat si oferta este mai diversificata. Acum, aceste lucruri se pot face eficient pe Internet si, iti poti invita rudele la nunta cu invitatii personalizate, trend in continua crestere in ziua de azi.

Adrian Balan, fondatorul brand-ului Comanda Caricaturi: In octombrie 2009, ne puteam lauda ca suntem singurul site specializat pe acest tip de servicii din tara, cu exceptia a catorva bloguri ale unor artisti, unde gaseai numarul acestora de telefon si negociai pretul lucrarii pe care o doreai. 

De la jurnalism la firma de taxi si portrete personalizate
Sa vedem acum care este portretul lui Adrian Balan, in cuvinte. Sunt de loc din Ramnicu Valcea, iar in 2003 am ajuns in Cluj-Napoca pentru a-mi urma dorinta de atunci, astfel peste 4 ani fiind  licentiat in jurnalism, am si practicat o perioada aceasta meserie, iar in 2006 am facut primii pasi in antreprenoriat. 

Am infiintat impreuna cu un prieten o firma de taxi, de care m-am ocupat pana la inceputul lui 2009, cand criza economica ne-a determinat sa o vindem pentru ca, la final, intreaga activitate sa aiba un bilant pozitiv. In prezent sunt administratorul www.comanda-caricaturi.ro.  

Anul acesta implinesc 30 ani, iar in afara de ocupatia curenta imi mai astern gandurile pe blogurile personale (se gasesc toate aici http://blog.comanda-caricaturi.ro/?page_id=2), sunt un jucator semi-profesionist de Starcraft 2 si Hearthstone (un rezultat notabil ar fi locul 2 la Cluj Battle Sessions din martie). In rest, sunt un mare fan al documentarelor despre al doilea razboi mondial si al literaturii sf & fantasy. Nu in cele din urma, iubesc mult pisicile, fiind inconjurat zilnic de un veritabil clan al acestora :)."

O caricatura pentru fiecare angajat
Idei de Afaceri: Asadar, realizati cam orice se poate desena sau picta: caricaturi, portrete, chiar si lucrari tip scena sau invitatii de nunta, alb-negru sau color, cu unul sau mai multe personaje, in functie de preferintele clientilor. Care sunt aceste preferinte? Cine sunt, in general, clientii care va apeleaza?

Adrian Balan: Cum activitatea noastra se desfasoara in mediul online, avem clienti din toata tara, atat firme cat si persoane fizice, iar un exemplu bun in acest sens este faptul ca mai bine de jumatate din cererile primite vin din Capitala. 

Cei care apeleaza la noi doresc, in general, fie un cadou inedit pentru cei dragi ori pentru aniversarea unui prieten sau a unui sef/coleg de munca, in timp ce firmele opteaza pentru design-ul unei reclame pentru un produs anume sau doresc sa ofere angajatilor o surpriza placuta. Chiar in prezent avem semnat un contract pe un an de zile cu o companie ce ofera lunar fiecarui angajat nascut in acea perioada o caricatura semnata de noi.  


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial