Tags: afaceri, oportunitati de afaceri, idei de afaceri, idei afaceri, afacere, oportunitati afaceri

Un potential intreprinzator sau cineva care cauta sa-si existinda afacerea este focusat pe cautarea de oportunitati, pe activitati dinamice, rentabile, care pot aduce importante beneficii materiale si implinire personala.

In acest articol, am ales sa-ti prezit 5 idei de afaceri, care reprezinta adevarate oportunitati pentru intreprinzatorii din Romania.

Factorii cheie ai succesului acestor cinci afaceri sunt:
- modul de atragere a clientilor;
- calitatea serviciilor - pentru aceasta este necesar sa-ti stabilesti impreuna cu angajatii sau colaboratorii obiective clare privind calitatea serviciului si sa le controlezi regulat, asa cum sunt resimtite de clientii tai;
- o calculatie a costurilor foarte concreta;
- o buna promovare.

Iata care sunt cele 5 oportunitati de afaceri:


Au aparut primele agentii specializate in intermedierea de servicii in sistem barter. Sa presupunem de pilda ca sunteti profesor de istorie. Aveti nevoie de o reparatie la instalatia de apa rece.

Daca nu cumva printre cunostintele dvs. se afla un instalator, atunci va trebui sa apelati la serviciile unei companii sau a unui lucrator independent. Pe care, evident, trebuie sa il platiti. Dar daca acel instalator are un copil care are nevoie de pregatire la istorie? Atunci puteti face schimb de servicii. In schimbul repararii instalatiei, veti petrece cateva ore cu copilul instalatorului.

Avantajele sunt evidente: instalatorul nu va mai face cu siguranta un lucru de mantuiala, iar dvs. veti economisi o suma importanta de bani. In plus, relatia dintre dvs. si instalator va fi mult mai apropiata, iar schimbul de servicii poate continua pe termen mai lung. Practic nu exista o limita a serviciilor care pot fi practicate in acest sistem de barter.


Cu un capital de stat relativ redus si putin talent mestesugaresc, oricine poate intra pe aceasta piata cu un potential inca nebanuit. Decolorarea textilelor in vitrinele magazinelor, radiatia deranjanta a soarelui, priviri indiscrete prin fereastra - iata numai trei motive pentru care s-a gasit o solutie: aplicarea pe geamuri a unor folii de protectie.

Foliile anti-ultraviolete absorb 98-100% din radiatiile solare. Ultravioletele afecteaza substantele cu care sunt colorate hainele, punand in miscare o reactie fotochimica care duce la matuirea stofei. Cu ajutorul unei folii combinate (contra ultravioletelor si contra razelor de caldura) se obtine o protectie de 30-55%.

Stiai ca poti vopsi si decora gazonul si poti face din asta o afacere?  O afacere verde!
Pentru acest gen de afacere, trebuie sa te pricepi sa pregatesti gazonul pentru a picta, poti arata si altora cum sa isi vopseasca iarba, iti poti combina abilitatile de design exterior cu cele de design interior, astfel incat clientii sa apeleze la tine pentru un pachet complet de servicii.

Trebuie, de asemenea, sa stii felurile de iarba si sa ai talent la desen, sa poti lucra indiferent de anotimp si sa nu pierzi timp atunci cand executi lucrari. Cel mai important aspect este sa poti repeta acelasi lucru din nou si din nou, pentru ca aceasta este slujba ta.
Ai nevoie de spray-uri de calitate si de unelte pentru gradina, pensule si alte lucruri necesare vopsirii. 


4. Afaceri profitabile cu singurul arbore care da peste 1.900 kg nectar pe hectar!
Evodia, cunoscut si ca arborele de miere sau copacul albinelor, este o specie exotica putin cunoscuta la noi, desi a fost aclimatizata cu SUCCES in Romania de peste 20 de ani.

Cu toate ca albinele iubesc mai multe tipuri de flori, nimic nu le atrage mai mult decat nectarul arborelui Evodia. Pretiosul arbore Evodia (Euodia hupehensis) este originar din Asia. Atuul sau: este singurul arbore care da peste 1.900 kg nectar pe ha.

Niciun alt arbore nu depaseste capacitatea extraordinara de productie a acestui arbore. O comoara nepretuita pentru apicultori.  
http://www.afacerilacheie.net/articole/idei-de-afaceri/noi-afaceri-cu-arborele-de-miere_evodia-singurul-copac-care-da-peste-1900-kg-de-nectar-pe-ha-2754.html

5.  Acoperisuri  vezi - afaceri care prind inaltime in Romania
Ideea unui acoperis verde construit in aglomerarile urbane a inceput sa fie din ce in ce mai populara, pe fondul intensificarii preocuparilor pentru imbunatatirea mediului inconjurator si reducerea efectelor incalzirii globale.

Acoperisul verde are un rol estetic deosebit iar beneficiile nu sunt deloc de neglijat: izoleaza cladirile pe timp de iarna si vara si scaderea consumului la gaze sau energie electrica.

Un astfel de acoperis creste valoarea constructiei respective si ii mareste durata de viata, reduce zgomotele si imbunatateste calitatea aerului. Se poate crea si posibilitatea unui loc de relaxare. Acoperisul verde a devenit o conditie esentiala pentru casele verzi, prietenoase cu mediul si nu numai.
http://www.afacerilacheie.net/articole/oportunitati-de-afaceri/acoperisuri-vezi_afaceri-care-prind-inaltime-in-romania-1981.html|
|
Comentarii articol
Postat de: Dumitru
Astea-s prostii
2017-01-24 00:04:31

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial