Tags: idei de afaceri, idei afaceri, afaceri

1. Pagini web numai bune de mancat!
Stiai ca unele dintre paginile web, acelea pe care le descoperi navigand in reteaua Internet, au ajuns sa fie bune de mancat? Daca nu ai aflat inca aceasta noutate, atunci este bine sa te astepti si la asa ceva. Dupa inventarea "paginilor web care se simt", firma americana Trisenx a pus la punct o tehnologie prin care se pot imprima pagini web mirositoare, dar si comestibil... (Cum noi inca nu le-am descoperit pe ultimele, fireste ca informatia ne-a lasat cu gura cascata).

De o idee asemanatoare au fost dominati si specialistii de la Digiscent. Ei au nascocit un sistem denumit "Ismell" care, legat la un computer, elibereaza mirosuri in functie de site, joc sau publicitatea inserata pe pagini. 

2. Haine fara mirosuri neplacute 
Fara indoiala ca nu hainele il fac pe om, insa ele ii dau acestuia o anumita prestanta. Ce se intampla insa atunci cand o haina, la care tinem foarte mult, isi pierde din prospetimea pe care o avea inainte de a o imbraca prima oara? Devenim tristi? Incercam sa cautam una la fel? Nu, nicidecum! Firma americana High Point Textile Auxiliary a comercializat in Japonia noul sau produs denumit "BeFresh". Acesta contine o substanta extrasa din cochiliile crustaceelor, care, combinata cu o alta, nedivulgata (oamenii isi protejeaza produsul!), impiedica intrarea mirosurilor neplacute in haine. Cu ajutorul ei, vesmintele par a fi ca noi. Cum japonezii isi respecta traditiile, dar si hainele, aparitia acestui produs a fost bine primita de ei. 

3. Examen medical acasa
Lantul de magazine Lawson din Japonia a scos la vanzare mai multe kit-uri continand teste medicale. Dupa utilizarea lor acasa, acestea sunt predate unui laborator care le va returna in doua sau trei saptamani. Printre cele 12 teste disponibile se numara depistarea cancerului la stomac sau a sarcinii. 

4. Cum sa te speli fara apa
Este vorba de un gel antispetic si antibacterian. El prezinta avantajul de a curata mainile fara apa. Este de ajuns sa il aplici pe piele si, gata, ai devenit curat ca lacrima. Printr-o frecare usoara a mainilor, gelul este absorbit, nu inainte ca microbii sa fie indepartati. Ce se intampla cu ultimii? Ei mor in proportie de 90%. In urma gelului ramane o piele catifelata si parfumata. Pentru persoanele care sunt alergice la parfum, exista o varianta de gel fara miros. De asemenea, a fost realizat un produs special pentru bebelusi. 

5. Carburant din ulei de bucatarie
"Puneti colza in motorul vostru!", iata lozinca pe care industriasii niponi o folosesc tot mai des. Mai multe societati din orasul Nagahama au decis sa investeasca in reciclarea uleiului de bucatarie in carburant pentru automobile. Ele urmaresc acum sa reduca drastic cantitatea de ulei folosit si sa reduca poluarea provocata de masini. In acest sens, a fost construit un centru de rafinare a respectivului ingredient de bucatarie. Acest proiect a reunit cercetatori din diverse domenii de activitate. Mai multi oameni de afaceri japonezi fabrica deja echipamente pentru rafinarea uleiului, insa grupul din Nagahama incearca sa amelioreze procedeul si sa reduca sever costurile. Astfel se doreste obtinerea unui carburant “verde” care sa coste mai putin decat traditionala benzina.  

6. Cand plantele au nevoie de apa
Oamenii de stiinta britanici au descoperit un mijloc prin care o planta poate sa "spuna" cand are nevoie sa fie udata. Ei au injectat in aceasta genele prelevate de la o meduza fluorescenta, astfel incat frunzele plantei stralucesc atunci cand ea este deshidratata. Aceasta descoperire va avea consecinte extrem de faste asupra culturilor de cereale, agricultorii putand sa stie cu usurinta cand sa irige ogorul si cand sa nu o faca. 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial