Tags: afacere, homemade, business homemade, sapun, sapun natural, afacere mica

De ce ai vrea sa produci sapun de casa, acum cand oferta este atat de generoasa si ispititoare? Raspunsul este simplu. In primul rand pentru ca vrei sa fii sigur ca sunt naturale si nu s-a strecurat acolo nimic care sa atenteze la sanatatea ta, a copilului si a familiei in general.

Apoi, este o mare placere sa iti pui ideile si indemanarea in practica.  Nu in ultimul rand, daca de aici iese si profit, cu atat mai bine.

Orientat spre viata sanatoasa este si Cantalare Calin, in varsta de 56 ani, din Lesnic, judet Hunedoara. "Fiind producator agricol, avand si ferma, intotdeuna am incercat sa mananc produse naturale de casa, chiar daca nu toate au fost facute de mine."

Angajat, agricultor si antreprenor

Cantalare este inginer si lucreaza in prezent la o firma de transport. Dar, pentru ca sta la tara, are si activitati legate de agricultura. Pe langa jobul actual, Cantalare este antreprenor, produce sapunuri 100% naturale si se ocupa de o livada tanara de meri, in suprafata de 0,5ha.

Idei de Afaceri:
Dle. Cantalare, de ce ati ales sa faceti sapunuri naturale homemade?
 
Calin Cantalare: Am ales sa fac sapunuri naturale pentru ca imi doream sa demarez o afacere mica in gospodaria proprie. In urma consultarii diverselor variante de afaceri mici care despre care am citit navigand  pe internet, am cumparat in primavara lui 2011 un manual de producere a sapunurilor naturale. Dar numai dupa 9 luni am inceput sa produc primele sapunuri. Asta se intampla in noiembrie 2011. Deoarece inca nu produc sapun in cantitati foarte mari nu am nevoie de alte ajutoare, sunt principalul producator si distribuitor.

Idei de Afaceri: V-a fost greu sa va autorizati pentru productia de sapunuri naturale la domiciliu?

Calin Cantalare:  Nu, am aflat pasii care trebuie facuti pentru deschiderea unei firme, PFA sau intrepridere individuala din lucrarea de care am pomenit.  Important este ca inainte de comercializare produsul sa fie "Notificat" cu nume la Ministerul Sanatatii. Notificarea respectiva primeste automat un nr.de inregistrare.   

Dupa cateva incercari, care au fost si reusite, am luat hotararea sa produc pentru comercializare si atunci am trimis probe la un Laborator agreat de catre Ministerul Sanatatii. Aceste laboratoare certifica faptul ca produsele tale sunt conforme cu standardele in vigoare. Raspunderea producatorilor consta in faptul ca trebuie sa respecte intocmai rețetele stabilite, dar si alte norme, astfel incat tot ce se produce sa se incadreze in standard. 

Idei de Afaceri: As vrea sa va intreb si despre investitia initiala in aceasta afacere, ce imi puteti spune?

Calin Cantalare: Da, investitia a constat in deschiderea firmei, achizitionarea de ustensile si aparate de masurare, costul analizelor de laborator, ingrediente. Aceasta a insemnat aproximativ 1.500 lei. Am ajuns, cu costurile pentru reclama (site, targuri), la suma de 2.500 lei.

Dupa cum probabil ai ghicit, stimate cititor, Calin Cantalare si-a inceput mica afacere, si a realizat sapunuri naturale, folosind Ghidul " Realizarea de sapun 100% natural".

E usor sa faci sapun natural atunci cand cunosti toate secretele, nu-i asa? Te provoc sa incerci si tu!

|
|
Comentarii articol
Postat de: Liliana
As dori sa iau legatura cu domnul producator de sapunuri
2017-06-22 15:41:34

Postat de: Dorin
Vand ulei de nuca de cocos extravirgin. Este un ulei extras din pulpÄ de nucÄ de cocos prin presare la rece. Spre deosebire de alte uleiuri aflate în comerÅ£ acesta nu este supus unor tratamente precum cele de desmucilaginare, decolorare, deceruire, dezodorizare. Pret 25 de lei / 335 ml Mai multe detalii pe www.e-uleiuri.blogspot.ro
2014-09-17 11:15:21

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial