Tags: afaere, afaceri, educatie financiara, cursuri copii


Are oare un copil nevoie de educatie financiara? Care este varsta potrivita pentru a primi aceasta educatie? In ce maniera ii poate fi oferita astfel incat sa fie pe intelesul sau? Cum se formeaza deprinderea de a gandi in maniera: "cum sa fac sa...?" in opozitie cu "nu pot, nu imi pot permite!". Cum se creeaza responsabilizarea copilului in raport cu banii "de buzunar"?

Iata cateva intrebari pe care si le pune orice parinte care doreste ca micutul de azi sa devina un adult responsabil si pregatit pentru viata tot mai competitiva de maine. Desigur, nu trebuie neglijata educatia financiara, iar specialistii incurajeaza ca inceperea ei sa se faca cat mai devreme.  

Aceste servicii sunt mai putin cunoscute de majoritatea parintilor. Ca urmare, exista o buna oportunitate pentru traineri, pentru freelanceri sa initieze noi cursuri si sa faca cunoscut acest concept. 

Mass-media a semnalat ca segmentul de clienti pentru acest tip de programe este in crestere in Romania, efect legat de gradul de dezvoltare al mentalitatii si culturii parintilor din noile generatii.

"Educatia financiara  inceputa de la varste mici este importanta", afirma cei de la Asociatia pentru Educatie Complementara. "In copilarie se formeaza si se dezvolta comportamente care ne vor urmari si la varsta adulta. Este cel mai potrivit moment pentru a invata lucruri folositoare pentru intreaga viata."

Asociatia organizeaza seminarii de educatie financiara pentru copiii prescolari cu urmatoarele obiective: 
- formarea abilitatilor necesare pentru gestionarea unei mici sume de bani;
- formarea unei discipline financiare;
- invatarea avantajelor economisirii;
- cresterea stimei de sine prin capacitatea de a atinge un obiectiv SMART;
- formarea capacitatii de automotivare;
- rasplatirea efortului depus.

Metodele de predare includ: jocul, discutiile libere, desenul, putina aritmetica, colaje de imagini etc. Seminarul se desfasoara pe durata a doua sedinte de cate o ora si 30 minute. Trainer este Mirela Bojin, licentiata in finante-contabilitate, intreprinzator, investitor si mama. 

O alta mama, antreprenor si trainer este Olivia Podobea, care a conceput si livreaza cursul mentionat anterior in interviu - "Ora de educatie financiara pentru copii". 

Activitatea se desfasoara pe perechi sau in grupuri, pe proiecte. Sunt prezentate notiuni de baza despre finantele personale, cum se obtin si cum se gestioneaza, care sunt diferentele de mentalitate intre bogati si saraci, despre rolul banilor in contextul valorilor, precum si dorintele si nevoile. 

De asemenea, copii sunt invatati cum sa conceapa un buget al familiei si sa se incadreze in el. Cum sa creeze un buget pentru un anume eveniment si sa organizeze evenimentul cu bugetul dat sau cum sa studieze piata, la nivel de preturi in magazine.

 Se pune un accent deosebit pe: 
- activitate interactiva, desfasurata in clasa, in natura sau la firme; 
- feedback; 
- solutii personale; 
- parte experimentala, practica in firme; 
- comunicare libera.|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial