Tags: oportunitati de afaceri, simt civic, educatie

Romanii sunt pasari calatoare

Din ce in ce mai multi prieteni de-ai mei aleg sa plece din Romania. Unul dintre ei va pleca in august in Anglia, o prietena se muta tot peste o luna in Barcelona, iar o fosta colega de facultate m-a anuntat saptamana trecuta ca pleaca tocmai in Canada. Sunt tineri cu totii, cu facultati si mastere terminate si aleg sa plece din Romania fara sa priveasca in urma.

Ma-ntreb daca nu cumva gresesc ca raman in tara. Acum cativa ani m-am indragostit de Viena, de tot ce inseamna aceasta capitala care pe mine m-a fascinat si m-a facut sa ma intorc acolo de mai multe ori. Si de fiecare data nu puteam sa nu imi imaginez cum ar fi daca si in Bucuresti strazile ar fi curate, daca nimeni nu ar mai claxona si daca niciun cersetor nu ti-ar mai cere bani la fiecare intersectie. Si in timp ce imi imaginez cum ar fi viata mea in Viena, inca mai locuiesc in Bucuresti.

De ce? Pentru ca inca mai sper ca o sa ne dezmeticim si o sa avem intr-o buna zi o capitala frumoasa si curata. Pentru ca in vestul tarii orasele seamana cu cele din Austria pentru ca nu gasesti o hartie pe jos. Pentru ca tine de noi si numai de noi sa avem strazi curate, sa nu mai claxonam pentru ca am fortat semaforul si, surpriza, am blocat intersectia, sa nu mai dam bani cersetorilor pentru ca acestia au de cele mai multe ori mai multi bani la ei decat avem noi toata saptamana. Asa ca mai stau aici cativa ani. Si nu arunc gunoaie pe jos, nu zgarii cu cheia masinile parcate pe trotuar si nu mai dau bani cersetorilor. Si simt ca imi fac datoria de cetatean al Uniunii Europene.

Va puteti imagina un oras in care nimeni, dar absolut nimeni nu ar mai arunca gunoaie pe jos? Un oras in care nicio masina nu ar mai goni pe Magheru cu 200km/h? Nu primarul trebuie sa aiba grija de simtul nostru civic, ci noi insine. Tine de cei sapte ani de acasa. Iar daca nu-i avem, nu-i niciodata prea tarziu sa ne autoeducam. Doar ca bine-ar fi sa incepem sa invatam odata!

Si poate ca atunci cand lucrurile vor sta altfel pentru ca noi le-am facut asa, ne vom da seama ca putem face orice si ca putem reusi pentru ca am trecut la fapte si am renuntat sa ne mai plangem. O sa ne dam seama ca plecarea nu este o solutie si ca putem avea si aici o afacere de succes. Tine doar de noi sa reusim si sa nu ne dam batuti. Mult succes si sa aveti o saptamana in care sa nu aruncati nimic pe jos!

Autor: Mihaela Pascu

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial