Tags: melci, Paris

Acum doua saptamani, Remus Istrate a plecat la Paris. A vrut omul sa manance melci gatiti in renumitul stil frantuzesc, sa vada orasul, sa priveasca in stanga si in dreapta si sa ia aminte. Cine stie, poate il va convinge ceva din ce va vedea si se va apuca si el de negotul cu melci, la revenirea in tara.

Problemele s-au tinut scai de el inca de cand a pus piciorul in aeroport. Dar ce daca? Omul nostru, plin de entuziasm, innota impotriva curentului. Dupa ore de asteptare in aeroport, a venit in sfarsit, check-inul. Cu cateva kilograme in plus la bagajul de cala, a reusit sa treaca dupa o lunga disputa cu organele de control. Ce, unde, si mai ales cui sa las domnule, o parte din bagaj?

Pasionat de fotografie, nu a ratat nicio ocazie de a poza tot ce se putea in si din avion, spre disperarea stewardeselor. Zborul a fost destul de agitat, timpul innorat, de furtuna, in consecinta, toti pasagerii au fost anuntati sa stea aproape tot timpul cu centurile puse. Remus era singurul care zambea, peste masura de incantat de primul sau zbor cu avionul, de data asta spre disperarea colegilor de scaun.

De cum a pus piciorul pe pamant francez, a fost retinut de doi politisti care se uitau insistent cand la el, cand la poza din pasaport. Au mai chemat inca doi colegi. I-au spus ca va fi arestat pentru un furt de mari proportii din Spania. Dupa alte cateva ore de explicatii, intr-o franceza stalcita, cum ca n-a fost niciodata in Spania, s-a descoperit si greseala. El si infractorul aveau nume asemanatoare. Cu scuzele de rigoare, a fost eliberat.

A fost intampinat de bunul sau prieten, Antoine, la care s-a cazat. Seara au luat cina in celebrul restaurant din Paris, Pierre Gagnaire, unde au mancat melci si au baut vin alb. Au aflat ca secretele scolii culinare frantuzesti sunt migala, rabdarea si ingredientele de calitate.

S-a intors in tara si cu o reteta: melcii sunt fierti timp de 5 minute, dupa care sunt scosi din cochilii. Se continua apoi fierberea, in apa si vin, timp de o ora. Sunt pusi, apoi, din nou in cochilii. Intre timp se face o pasta din unt, ceapa, usturoi si verdeata si se adauga peste melci. Se introduc la cuptor, unde se lasa 20 de minute, la foc mediu.

Motto-ul lui in viata? Munceste intotdeauna din pasiune si nu te lasa descurajat de cei din jurul tau! Daca ei nu au reusit, asta nu inseamna ca tie ti se va intampla la fel!

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:




RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial