Tags: trandafiri, petale de trandafiri, vin de trandafiri

Chiar daca trandafirul nu face parte din setul de ingrediente traditionale din bucatarie, el poate fi experimentat cu succes. Exista gem din macese de trandafir. Miere de trandafir. Otet de trandafiri. Petale de trandafir cristalizate (zaharisite). Vin de trandafiri. Iata retetele lor!

Gem din macese de trandafiri: spalati si taiati coditele maceselor, puneti-le intr-o tigaie mare cu o cantitate egala de apa si fierbeti-le timp de 15 minute. Dati pulpa printr-o strecuratoare fina si la fiecare ceasca de pulpa de fruct adaugati o jumatate de ceasca de zahar. Fierbeti-le si amestecati-le pana cand miztura se ingroasa ca un gem, dupa care turnati-o in borcane sterilizate. 

Mierea de trandafiri se obtine astfel: spalati si taiati coditele la 100 grame de macese de trandafir si fierbeti-le timp de 15 minute intr-o cana cu apa pusa in interiorul unei cratite. Dati pulpa printr-o strecuratoare si adaugati 450 grame de miere. Fierbeti si amestecati mixtura pana cand se ingroasa de consistenta gemului si turnati-o in borcane. 

Otetul de trandafiri se obtine astfel: umpleti o sticla mare sau un borcan din ceramica emailat cu petale rosii. Presati-le si turnati peste ele otet din vin. Acoperiti borcanul si lasati-l acolo doua saptamani, apoi filtrati si introduceti continutul in sticle cu dop care se poate desuruba. 

Petale de trandafir cristalizate: pregatiti un caston cu albusuri batute spuma si altul cu zahar granulat. Desprindeti petalele unei flori uscate si folosindu-va de o penseta, inmuiati-o pe fiecare mai intai in albusurile batute spuma si apoi in zahar. Uscati petalele cristalizate intr-o tava de copt. Depozitati-le intre straturi de hartie prin care nu patrunde grasimea intr-o cutie ermetica. 

Vin de trandafiri: In Anglia, vinurile de trandafir sunt foarte veghi. Aveti nevoie de doi litri de petale si un litru de macese pentru a obtine cinci litri de vin. Sunt necesare si alte ingrediente, dincolo de petale, macese, zahar si apa. Lista este lunga si include drojdie, tablete nutritive, tablete Campden, o enzima care distruge pectina si acid tanic din struguri. 

Este necesar un echipament dedicat - borcane de fermentatie, dopuri etanse, filtre si alte ustensile. Nu va speriati de lungimea acestei liste. Trebuie sa amestecati 250 grame de petale rosii cu o jumatate de litru de apa fierbinte si sa treceti pulpa prin strecuratoare. Adaugati mai multe petale pana cand lichiorul devine rosu intens si apoi puneti 450 grame zahar si un sfert coniac dupa care amestecati. 

Autor: Marian Banila
 
Profit de 343% crescut in gradina ta cu trandafiri


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:




RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial