Tags: afacere, idee de afacere, spalatorie, spalatorie de rufe

O idee foarte populara in America - spalatorie de rufe cu autoservire - la noi nu a prins.  Asa cum probabil ai putut vedea in unele filme americane sau cu ochii tai, daca ai calatorit, americanii obisnuiesc sa-si spele rufele in public ... la propriu.

Mai vorbesc cu cineva, mai scot un tricou din masina, mai arunca o ocheada, mai cauta un chilot care ramasese alipit de cuva si tot asa. Am preluat multe de la americani, dar obisnuinta de a ne spala rufele alaturi de alte persoane din cartier, inca nu.  

Cred ca nu e nimic jenant si o astfel de spalatorie are chiar multe avantaje. 
In primul rand, cred ca in fiecare gospodarie se afla cateva paturi, cuverturi, draperii, pilote, diverse covoare sau perdele care pur si simplu depasesc capacitatea de spalare a masinii din dotare. 

Apoi, este deosebit de stresant sa astepti in iernile friguroase uscarea rufelor, pe balconul si asa inghesuit de bicicletele copiilor sau de sculele sotului si sa gaesti de fapt rufe intarite de gerul de afara. Dupa ce cu chiu cu vai rufele s-au uscat acum trebuie sa pierdeti foarte mult timp cu calcatul lor.

Sau, esti student(a), locuiesti la camin sau in gazda si cel mai greu lucru, in afara de examene, este sa speli si apoi sa usci rufele pe unde apuci? Cand sunt uscate deja le poti duce din nou la spalat, asa de bine arata.

Poate esti un constructor care lucreaza mereu pe santiere si corvoada hainelor murdare te apasa facandu-te sa-ti fie dor de nevasta?

Sau detii un salon de cosmetica-coafura si zilnic ai nevoie de un "car" de prosoape curate si repede uscate pentru clientele tale. Cat de repede si ieftin ai putea rezolva aceasta problema deranjanta: prosoape puse la uscat peste tot prin coafor (credeti-ma am vazut de nenumarate ori)!

Nu cumva, de foarte multe ori pur si simplu nu iti permiti, financiar vorbind, sa duci rufele la spalatoriile clasice? Un punct in minus este faptul ca la spalatoriile clasice nu poti duce decat anumite tipuri de haine.

Iata doar cateva ipostaze in care fiecare dintre noi se gaseste si desigur avem nevoie sa spalam lucrurile mari de prin casa, sa spalam mai ieftin si eficient, indiferent daca asta se petrece in public. 

Cum procedam? Mergem la o spalatorie cu autoservire sau spalatorie self-service (sau laundromat). Pana sunt gata rufele putem servi o cafea, citi ziare si reviste, naviga pe Internet sau socializa.

Este o afacere de succes care mai are un atuu. Se bazeaza tocmai pe un element de noutate, pe o tema inedita dar care satisface intr-o proportie multumitoare o anumita nevoie a unui segment de piata. Peste tot in lume, adevaratii intreprinzatori se zbat nu sa fie cei mai buni, ci sa aduca noutate, un produs nou, un serviciu inedit care sa acapareze publicul.

Daca scoatem profit din cresterea lipitorilor, a strutilor sau a melcilor, din after-school sau inchiriere de bucatari (afaceri despre care nu credeam sa prinda la noi) poate va avea succes si o spalatorie self-service. |
|
Comentarii articol
Postat de: Adrian
In Romania nu a prins pentru ca toata lumea are masni de spalat in casa/apartamente.Vrei sa spe;li covoare, poti iesi in fata blocului sau ai tu pe cineva la tara.Eiii, In SUA, nu toate apartamentele sau casele au voie sa aiba masini de spalat.In New York, 80 % din locuinte NU au masini de spalat sau uscat rufe in locuinta.
2015-07-12 00:47:40

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial