Tags: afaceri mici, crestere profit, plan de afaceri, pregatire angajati, crestere productivitate

Fie ca vorbim despre afacerile mici sau despre companii mari, profitul castigat sta la baza unei bune functionari si dezvoltari. Cheia catre eficientizarea activitatii firmei este respectarea principiilor de baza valabile pentru orice afacere. Iata cateva sfaturi practice care va pot maximiza rezultatele si performantele.

1.    Proiecteaza un plan de afaceri realist. Intreprinzatorul de succes se pregateste pentru cele mai dificile situatii si isi planifica bugetul in deplina concordanta. Capitalul de investitii trebuie intotdeauna sa fie unul solid inainte de demararea oricarui proiect, iar supraestimarea profiturilor sau subestimarea costurilor afacerii sunt greseli clasice care te costa greu.

2.    Apeleaza la serviciile unui contabil specializat si  ale unui consultant financiar. O administrare defectuoasa a afacerilor determina o diminuare a profiturilor inregistrate. Ia decizii impreuna cu specialistii si vei descoperi cum poti economisi timp si bani.

3.    Calitatea serviciilor aduce cu sine o suita de clienti multumiti si loiali firmei tale. Modifica in permanenta serviciile sau produsele oferite pentru a se plia cat mai bine pe nevoile clientilor tai si cere la interval regulat feedback.

4.    Investeste in tehnologie. Nu numai ca vei imbunatati calitatea muncii angajatilor, ci vei cheltui mai putini bani cu mentenanta echipamentului sau chiar cu inlocuirea sa.

5.    Inovatie, modernizare, diversificare. Acestea sunt trei puncte cheie pe care orice intreprinzator trebuie sa le aiba in vedere in permanenta. Competitia este o buna sursa de idei de schimbare pentru firma ta, iar "imbatranirea" produselor sau serviciilor sale determina un esec sigur prin pierderea clientilor.

6.    Pregatirea angajatilor si punerea la dispozitia lor de seminarii de specializare sau de perfectionare sunt surse garantate de succes pentru orice firma. Investitiile in resurse umane asigura si o mai buna functionare a activitatii firmei, o loialitate sporita a acestora si sunt considerate sigure si amortizabile rapid. Este o situatie in care toata lumea are de castigat.

7.    Nu te teme sa concediezi angajatii care nu ofera productivitate si nu prezinta eficienta in munca. Acestia sunt cei care tin firma in loc si sunt exemple negative pentru restul staff-ului.

8.    Angajeaza un programator de calculatoare profesionist. Website-ul dedicat afacerii tale este prima imagine si ofera eticheta firmei tale.

9.    Separa munca de viata ta personala. Tine banii alocati firmei si activitatii sale separate si foloseste linii telefonice si adrese de e-mail diferite.

10.    Sfaturi, sugestii, recomandari. Sunt benefice cand vine vorba de  persoane abilitate sa ni le ofere, iar flexibilitatea in gandire si in actiune este solutia pentru performanta sporita si eficienta maxima. Feedback-ul este o sursa importanta de idei de imbunatire pentru orice afacere.

Autor: Maria Nicutar

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial