Tags: afaceri, cash, finantare, antreprenori, bani, fonduri


Lansarea unei afaceri este un lucru imposibil de facut daca nu ai cash pentru a investi. Iti prezint 4 optiuni de finantare pentru un inceput in afaceri.
 
Antreprenorii incepatori afla repede cat de adevarata este acea vorba veche: "Ai nevoie de bani ca sa faci bani".

Din ce in ce mai multi antreprenori apeleaza la imprumuturi. Chiar si companiile mari si profitabile au o perioada grea pentru obtinerea fondurilor.
 
Deci, ce trebuie sa faca un antreprenor? Pe langa apelul pe care il faci la prieteni si familie sau obtinerea fondurilor de pe cardurile tale de credit, iata 4 idei de finantare care te vor ajuta sa incepi:

1. Pastreaza-ti jobul
Ai inca un job? Pastreaza-l. Locul tau de munca actul poate fi o buna punte catre propria ta companie. Ca sa parafrazez una din vorbele mele preferate: “Poti sa iti castigi existenta in timpul zilei si sa lucrezi la avere in timpul noptii”. Trebuie doar sa te asiguri ca noua ta activitate nu se intersecteaza cu jobul tau actual si ca nu esti in competitie directa cu anagajatorul tau.
  
Inceperea afacerii in timpul in care esti inca angajat iti ofera o serie de beneficii. In primul rand, iti ofera un venit sigur de care te poti ajuta ca sa il investesti in afacerea ta.
 
2. Finanteaza-ti compania mai intai
Daca esti suficient de norocos incat sa ai deja o lista de clienti, ai putea sa te gandesti sa folosesti cash-flow-ul companiei tale pentru a te finanta in loc sa te bazezi pe finantarea externa. Multe companii au fost construite si dezvoltate in acest fel.

Din moment ce acest lucru implica investirea banilor inapoi in companie in loc sa ii iei acasa, vei fi uimit sa vezi cat de mult vei castiga. Daca credeai ca ai niste bani bine pusi deoparte si in care nu intri, nu ai vazut nimic inca. Construirea unei afaceri in acest fel necesita mentinerea cheltuielilor la un nivel cat mai jos si stabilirea unui public tinta optim.

Cum castigi bani ca sa ii investesti din nou? Printre alte lucruri, lucreaza de acasa in loc sa inchiriezi un birou; imprumuta sau fa un barter pentru echipamente si servicii mai degraba decat sa le cumperi, stabileste aranjamente cu prieteni care au aptitudini sau cu vanzatori si furnizori. Daca tot vorbim despre acestia, pregateste-te pentru negociere si scoate termeni si preturi cat mai bune de la furnizori.

Pentru ceva in plus, incearca sa determini clientii sa iti plateasca in avans. Formarea unei aliante strategice ar putea de asemenea sa te ajute sa imparti niste costuri cu diferite riscuri, in timp ce iti pastrezi pe deplin proprietatea companiei tale.

3. Imprumuta-te de la afacerea ta
Poate ca vrei sa preiei o afacere deja existenta. Daca este asa, fii cu ochii in patru la vanzatorii foarte motivati. Exact ca proprietarii de case, exista si proprietari de afaceri dornici sa vanda cat mai repede. Probabil ca acestia vor sa se pensioneze. Sau poate ca sunt doar obositi si satui de forfota zilnica a antreprenoriatului. Acest gen de proprietar ar putea fi de acord sa te lase sa ii cumperi afacerea si sa platesti in timp, sub forma de imprumut.
 
In general, cumparatorul ar putea fi nevoit sa plateasca o anumita parte cu banii jos vanzatorului. Iar abia apoi, se va plati lunar sau semestrial o rata pe o perioada de timp pana cand imprumutul va fi complet platit.

Desigur, nu fiecare vanzator va dori sa se pensioneze. Unii s-ar putea sa isi doreasca sa scape de o afacere neprofitabila si sa o paseze unui cumparator care nu suspecteaza nimic. Asadar, asigura-te ca ai inteles exact despre ce este vorba. Analizeaza fiecare situatie in parte pentru a evita sarcini suplimentare, cum ar fi conflictele cu legea.

4. Transforma veniturile in drepturi de autor
Prin acest tip de imprumut, proprietarii sunt nevoiti sa plateasca creditorii (in general firme private) cu un procent din veniturile lor – de obicei intre 2% si 6%.

In timp ce acest tip de finantare nu este unul ieftin, poti sa patrezi dreptul de proprietar pentru compania ta, ceea ce poate fi extrem de atragator pentru antreprenori. Si din moment ce platile se bazeaza pe un procent din venituri, daca ai o luna in care nu castigi nimic, nu esti nevoit sa platesti o rata fixa – ceea ce iti ofera flexibilitate extraordinara pentru a plati si alte facturi si datorii.


Afaceri profitabile in 2014

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial