Tags: afaceri, companii, antreprenor, sfaturi


Toata lumea sare cu sfaturi atunci cand afla ca vrei sa incepi o noua afacere. Nu intotdeauna insa aceste sfaturi sunt si utile, iar unele dintre ele te-ar putea chiar face sa iei decizii gresite. Prin urmare, iata zece sfaturi pe care ar fi mai bine sa te faci ca nu le auzi:

 

1. Libertatea in cariera inseamna sa incepi o noua afacere.

Chiar daca unii iti vor spune asta, s-ar putea ca printre ei sa fie si oameni multumiti de functiile lor in anumite companii. Ba mai mult, dupa ce incearca o perioada domeniul afacerilor, acestia prefera sa se intoarca in cadrul companiei unde, in realitate, nu se simteau deloc constransi.

 

2. Nu-ti face griji, o sa fie bine.

Acest sfat vine adesea si de la cei care cred in sinea lor ca ai pornit pe un drum gresit si ca afacerea ta este sortita esecului. Fa singur cercetari de piata si cere si alte pareri pentru a vedea ce sanse de reusita ai.

 

3. Vizualizeaza succesul.

Nu este de ajuns sa iti imaginezi ca afacerea ta o sa aiba succes. Mai bine sa treci la treaba si sa identifici segmentul de clienti carora vrei sa te adresezi decat sa iti imaginezi cum oamenii se vor ingramadi sa iti cumpere produsele inca din prima zi.

 

4. Atata vreme cat visezi, vei reusi.

Poti sa visezi si ca o vei intalni pe Regina Marii Britanii in supermarketul de unde cumperi de obicei, dar asta nu inseamna ca se va intampla asa ceva sau ca tu trebuie sa stai si sa astepti pana cand asta se va intampla. E bine sa visezi, dar nu uita sa revii la realitate si sa incepi sa faci afaceri!

 

5. Daca altii pot avea o afacere de succes, si tu poti.

Sa crezi acest lucru doar in cazul in care semeni izbitor de mult cu toti "ceilalti oameni".

 

6. Cel mai probabil, o sa dai gres.

Nu e unul dintre cele mai placute sfaturi. De fapt, nici nu suna a sfat, dar cineva ar putea sa iti spuna asta in incercarea de a te motiva sa muncesti mai mult si sa ai succes. Incearca sa iti dai seama singur de sansele de reusita si cerceteaza pe ce piata vrei sa te lansezi, care iti sunt clientii si cum ai putea sa ii faci sa revina.

 

7. Daca simti ca obiectivul propus iti da energie, vei avea succes.

Desi aceasta energie este un semn bun pentru afacerea ta, incearca sa o canalizezi catre dezvoltarea afacerii si sa nu ai in minte in permanenta cea mai inalta culme a succesului.

 

8. Daca nu functioneaza, poti sa te intorci la ce faceai inainte.

Dupa ce te-ai chinuit luni de zile sa iti faci afacerea sa mearga, vei fi privit si ii vei privi pe ceilalti diferit daca te vei intoarce la fostul loc de munca. Cel mai bine ar fi sa renunti la slujba atunci cand vrei sa ai succes si sa alegi sa ramai in permanenta pe o pozitie de conducere.

 

9. Ai deja o cariera de succes asa ca te vei descurca si in afacerea asta.

Tot asa cum jucatorii de fotbal au sanse mari sa joace bine baschet sau invers. Tocmai pentru ca baschetul nu e fotbal si nici fotbalul nu e baschet.

 

10. O sa fie bine, ai nevoie doar de mai multa incredere in tine.

Daca nu ai incredere in tine, incearca sa rezolvi asta chiar prin sfaturile unui psiholog. Orice te-ar afecta in viata personala o sa se reflecte si asupra activitatii tale in afaceri.

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial