Tags: afacere la domiciliu, marketing, clienti, logo, promovare, afacere de succes, concurenta, strategii, afaceri la domiciliu


Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac cei care desfasoara afaceri la domiciliu este sa incerce sa faca totul de la zero. Poti sa fii sigur insa ca orice ai incerca tu sa faci sau sa construiesti, a fost deja facut. Prin urmare, cea mai rapida si simpla metoda de a-ti face afacerea sa mearga si sa se dezvolte este sa gasesti alti antreprenori care au realizat deja ceea ce vrei tu sa faci si sa inveti din eforturile depuse de acestia.

 

In doar cateva ore de cercetare, poti sa descoperi metode variate prin care sa afli ce doresc potentialii clienti si cum sa comunici cu ei. Ai avea nevoie de sute de ore ca sa afli de unul singur care sunt cele mai bune modalitati prin care sa afli ce isi doresc clientii tai.

 

Din pacate, foarte multi dintre cei care fac afaceri la domiciliu nu si-au format insa o gandire de antreprenor in sensul ca acestia considera in continuare ca trebuie sa munceasca foarte mult si sa faca totul singuri. Un antreprenor cu experienta iti va spune insa ca trebuie sa lucrezi mai inteligent, nu mai mult sau mai din greu.

 

Chiar si in cazul in care vrei sa iti faci un logo pentru afacerea ta, e mai bine sa apelezi inca de la inceput la o firma de specialitate. Vei pierde mult timp incercand sa cauti idei de logo pe Internet, dar nu vei ajunge la niciun rezultat. O agentie de publicitate va intelege ceea ce iti doresti si iti va crea un logo care sa fie reprezentativ pentru afacerea ta si care sa atraga si atentia clientilor tai.

 

Alege inca de la inceput pe altcineva care sa se ocupe de lucruri de care, la prima vedere, vei crede ca te vei putea ocupa doar tu: crearea unui site, achizitia de echipament si materiale, distribuirea de brosuri si fluturasi pentru promovare, asistenta tehnica a computerului in cazul in care se ivesc probleme, compunerea articolelor sau a rapoartelor de orice fel.

 

Chiar daca ai putea intr-adevar sa faci toate aceste lucruri, iti ocupa mult timp si poti lasa cu incredere pe altcineva sa le faca in locul tau mai ales ca nu sunt activitati dificile, dar consuma foarte mult timp.

 

Din nou, nu trebuie sa incerci sa reinventezi apa calda si nici metodele de marketing. Uita-te din nou la afacerile din jurul tau si observa cum isi promoveaza produsele sau serviciile, cum fac sa obtina profit, cum raspund nevoilor clientilor.

 

Cea mai simpla metoda de a avea o afacere de succes este sa studiezi afaceri care deja au reusit si sa fii atent la modelul pe care l-au aplicat acestea. Inscrie-te la newsletterele lor si cere informatii suplimentare. Cumpara un produs sau doua si vezi ce instrumente folosesc acestia pentru a te face sa ramai in continuare clientul lor si sa cumperi mai mult.

 

Asta nu inseamna sa copiezi intocmai ceea ce face concurenta, ci s a asimilezi ce este important si sa adaptezi lucrurile invatate la afacerea ta astfel incat sa te poti evidentia pe piata. Pe scurt, nu uita ca nu trebuie sa reinventezi modul de a conduce o afacere, ca nu trebuie sa gandesti ca un angajat, ci ca un antreprenor si ca cel mai bine e sa inveti din greselile altora si nu din ale tale.

 

Implementeaza toate aceste strategii in procesul de dezvoltare a afacerii si vei vedea ca vei economisi ore intregi care te vor ajuta sa te concentrezi cu adevarat asupra conducerii afacerii tale.

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial