Tags: afacere, afaceri de succes, plan de afaceri, antreprenori, clienti, eforturi de marketing, chestionare, cercetare de piata

 

Ai o idee buna de afacere si esti gata sa treci la treaba, dar cum afli exact cum sa pornesti cu dreptul? Mai jos sunt cateva secrete pe care trebuie sa le afli daca vrei ca afacerea ta sa mearga in directia cea buna.

 

1. Fa-ti un plan si urmeaza-l!

Primul pas atunci cand vrei sa iti deschizi o afacere este sa ai un plan. Cele mai multe afaceri de succes au la baza un astfel de plan bine intocmit. Din momentul in care ai in fata ta o structura bine definita a ceea ce urmeaza sa faci, vei avea din start mult mai mult succes. Sunt multe resurse gratuite pe Internet care te pot ajuta sa iti structurezi planul de afaceri. Odata planul terminat, urmeaza-l indeaproape!

 

2. Nu incerca sa faci totul de unul singur!

Un antreprenor inteligent stie ca nu poate sa faca totul bazandu-se doar pe propriile forte. Chiar si atunci cand ai un buget mic de la care pornesti, poti sa alegi cativa oameni care sa te ajute, fie ca sunt voluntari sau mentori. Incearca sa ai langa tine oameni cu mai multa experienta care te-ar putea ajuta in afacerea ta.

 

3. Cunoaste-ti publicul (si afla de ce ar fi ei interesati de produsele sau serviciile tale)

Cui te adresezi? La cine vrei sa ajunga mesajul tau? Cine are nevoie de produsul sau informatia oferita de tine? Fa-ti timp pentru o cercetare de piata si identifica-i pe cei carora vrei sa le vinzi. Afla unde iti poti gasi potentialii clienti, atat in online, cat si in offline. Acest lucru te va ajuta si atunci cand vei dezvolta un produs sau un serviciu, precum si in eforturile de marketing. Poti oricand sa compui chestionare si sa obtii astfel informatii pretioase despre ceea ce cred acestia in realitate.

 

4. Exprima ceea ce vrei sa transmiti intr-un mod cat mai clar!

Mesajul tau trebuie sa fie cat mai limpede pentru potentialii tai clienti. In acelasi timp insa, trebuie ca si tu insuti sa stii cu exactitate ce anume vrei sa castigi. Estimeaza in mod corect si sincer cat vrei sa castigi pentru a-ti mentine afacerea fara datorii. Pasul urmator este sa fixezi un target realist si sa alegi metodele prin care sa atingi scopul fixat. Nu uita ca de cele mai multe ori vinzi valoarea produselor sau serviciilor tale si nu neaparat produsul sau serviciul in sine.

 

5. Doreste-ti succesul!

Diferenta dintre cei care au succes si cei care dau gres chiar daca sunt la fel de talentati, este ca cei din prima categorie si-au dorit sa reuseasca suficient de mult incat sa faca tot ce este posibil pentru ca afacerea lor sa devina o reusita. Nu este usor sa conduci o afacere, mai ales cand esti la inceput. Ai parte de ore lungi de munca, critici dure si dezamagiri la care uneori nu ai cum sa te astepti. Insa cei care fac fata acestor perioade mai grele sunt cei care construiesc in cele din urma o afacere de succes.

 

6. Asigura-te ca ai tot timpul ceva de facut!

Nu astepta sa ai totul terminat pentru a face pasul urmator. Daca ai o idee foarte buna si ti-ai facut deja un plan pentru a sti incotro te indrepti, pune-ti ideea in practica! Fii pregatit sa inveti cateva lectii noi. Fii pregatit sa faci schimbari pe parcurs. Dar daca nu faci niciodata primul pas nu o sa cunosti niciodata bucuria calatoriei in sine.

Mult succes in afaceri!|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial