Tags: afaceri, ceainarie, economie, idei de afaceri, criza

Aseara am iesit la un ceai cu o cunostinta, un tanar care lucreaza in prezent in domeniul IT. Din vorba-n vorba, am ajuns sa discutam si despre economie (asta dupa ce ne-am saturat rapid de politica, iar mondenul nu ne prea interesa). Lucrurile nu sunt chiar roz, asta e o realitate pe care nu am putut sa o negam. M-a surprins insa hotararea lui atunci cand mi-a spus ca acum i se pare un moment potrivit pentru o afacere, dar ca doar dupa ce isi va pune la punct alte aspecte din viata, va trece si la infaptuirea acestui plan.

 

Nu i s-a parut ca situatia actuala a economiei i-ar zdruncina prea tare afacerea, iar asta m-a multumit. E bine sa vezi ca mai sunt in jur oameni care gandesc ca tine si care ar indrazni sa deschida o afacere. "Ma tem ca noi, romanii, avem uneori tendinta sa lasam lucrurile sa vina de la sine", i-am mai spus, in timp ce ma gandeam ca si eu imi doresc de foarte multa vreme sa imi deschid o ceainarie in Bucuresti doar ca nu am facut nimic concret in acest sens.

 

"Situatia noastra nu e cu mult diferita fata de cea a tarilor vecine, doar ca mentalitatea difera. Ei sunt mai seriosi, mai responsabili si nu arunca vina doar pe partea politica a societatii. La urma urmei, politicienii fac parte tot din poporul roman si ne reprezinta si caracterul, chiar daca nu ne place sa recunoastem asta si ii aratam cu degetul". I-am raspuns ca si mediatizarea negativa a acestui fenomen ne influenteaza foarte mult. Ajungem astfel sa fim preocupati doar de vestile mai putin bune pe care le primim in ceea ce priveste economia, dar uitam sa facem ceva in mod concret.

 

"Tine de fiecare om in parte sa se autoeduce si sa se dezvolte. Nu te opreste nimeni sa te informezi, dar noi am cam uitat ca avem drepturi". Am trecut apoi la problema curateniei din Bucuresti, una de care ne lovim in fiecare zi. "Sa stii ca acum zece ani era mult mai rau, vedeai gunoaie pe marginea bulevardului Magheru, nu conta ca era centrul orasului". Eu nu stiu cum era Bucurestiul acum zece ani, dar astazi par sa existe zone din ce in ce mai curate. In sfarsit, romanilor le este rusine sa arunce o sticla goala pe peronul de la metrou si exista din ce in ce mai multi oameni care iau atitudine atunci cand observa un astfel de comportament.

 

Sa luam deci atitudine in toate aspectele vietii si sa nu uitam ca odata cu responsabilitatile de care adesea ne facem ca nu mai stim, avem si drepturi care ne pot ajuta sa aducem planurile de viitor mai aproape de momentul prezent.

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial