Tags: oameni de succes, afacere

Nu stim sigur daca asa am fost dintotdeauna sau daca revolutia din '89 a schimbat ceva in ADN-ul poporului roman. Pe de alta parte, s-ar putea sa fie de vina doar televizorul.

Ne-am obisnuit sa ne uitam la stiri care prezinta povestile altor oameni: mai frumosi, mai bogati, mai sa nu-ti vina sa crezi ca exista cu adevarat. Si cand nu ii invidiem pentru succesul lor, ne multumim sa ii admiram de la distanta. Dar in gand, ca tot romanul, ne spunem ca sigur nu au castigat ei atatia bani pe cai cinstite.

Si-aici gresim. In loc sa ne ambitionam sa ne depasim conditia care, iata, ne face sa ii invidiem pe altii, ne afundam si mai tare in fotoliu. Exista intr-adevar si oameni de succes, oameni care se bucura de roadele unei munci cinstite. Si tocmai aceia sunt cei care au pornit de jos, iar multi dintre ei aveau poate mult mai putin decat tine.

De exemplu, daca acum ti-as spune ca este posibil sa pornesti propria afacere cu doar 1.000 de euro, nu m-ai crede. Ai schimba canalul. Dar eu iti spun ca se poate si ca idei sunt multe, iar povestile celor care au reusit sunt si mai multe. Nu o sa-ti deschizi o firma producatoare de iahturi, dar ai putea sa incerci lucruri realizabile. Te-ai gandit vreodata ca o ferma de chinchila ti-ar putea aduce 3.000 de euro din primul an cu o investitie de minim 1.000 de euro?

Si nu sunt basme, ci fapte. Totul e sa incercci si sa indraznesti. O alta idee ar putea fi cresterea prepelitelor, o afacere care la noi a inceput sa prinda si care aduce deja antreprenorilor respectivi venituri insemnate. Poti sa incepi si cu ceva mai mic, ceva pentru care nici nu ar fi nevoie sa cauti un spatiu de lucru: confectionarea lumanarilor decorative. O camera din propriul apartament va fi suficienta si ai putea lucra impreuna cu familia.

Ce-ai spune de felicitari decupate, puzzle-uri din lemn, insigne personificate? Exista situatii in care cu adevarat exista doar "nu pot", dar in cele mai multe situatii care incep sa ne caracterizeze ca natie, exista doar "n-am chef".

Dovedeste-ti ca poti face un ban in plus. Nu mai sta cu mainile in san. Nu mai astepta sa se intample ceva pentru ca nu se va intampla, sau oricum, nu-ti va fi mai bine. Fii responsabil chiar de azi. Indrazneste sa invingi criza si sa iti deschizi in sfarsit afacerea la care ai visat atata vreme. Invata din povestile de succes ale celor care au reusit si fii chiar tu unul dintre ei.

Autor: Mihaela Pascu

 

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial