Tags: afacere, afaceri, afacere de succes, succes, HP


Poti avea o sclipire geniala care sa-ti aduca succesul. Dar ca acesta sa dureze, sclipirea trebuie transformata in flacara. Iar flacara mereu atatata si mentinuta vie. Ca nu este lucru usor, numai  povestile adevarate o pot dovedi, sau experienta proprie.

Practic, nu exista o reteta a reusitei. Cel mult, cateva jaloane: inceput modest, perseverenta, sacrificii, inteligenta inteligent utilizata.

Afacere de succes: povestea Hewlett-Packard 

Inceputul a fost modest, dar plin de ambitie si perseverenta. In 1938, cu numai 538 $, intr-un garaj din Palo Alto, California, doi ingineri porneau o afacere de milioane. Primul produs: un oscilator audio. Unul dintre primii lor clienti: Studiourile Walt Disney, care au cumparat 8 oscilatoare pentru filmul Fantasia.

1993 este un an de referinta pentru concernul american Hewlett-Packard: devenit nr. 2 pe plan mondial in domeniul calculatoarelor (dupa IBM), potrivit cifrei de vanzari, face schimbari semnificative vizand ameliorarea produselor si a service-ului oferit; isi converteste intreaga gama de imprimante laser in 4 modele LaserJet.

Formeaza parteneriate rentabile pentru a-si reduce timpii de productie si cheltuielile de achizitionare.

Pe linia produselor secundare, Hewlett-Packard se ocupa de fabricarea echipamentelor de testare si masurare, a dispozitivelor pentru gestiunea retelelor, a instrumentelor electronice medicale si a calculatoarelor de buzunar.
Urmeaza ani de eforturi numarati ca tot atatea trepte ale succesului: 1972 - pionierat in domeniul calculatoarelor personale, cu primul calculator portabil (HP 35) si prezentarea lui HP 3000 pentru informatica de afaceri/comerciala. 1980 - HP-85, 1985 - HP Vectra PC - calculatoare personale performante.

Urmeaza imprimantele LaserJet. 1986 - apare gama Spectrum capabila sa deruleze sistemul de operare UNIX. Pentru a spori disponibilitatea aplicatiilor Spectrum, HP a dat licenta cipului sau RISC firmelor Hitachi si Samsung.

In 1992 a format o companie mixta cu firma suedeza Ericsson, pentru a dezvolta sisteme de management al retelelor de telecomunicatii. La inceputul lui '93, si-a redus masiv personalul (2.400 de posturi), dar a aruncat pe piata un alt produs magic: HP 100LX, calculatorul de buzunar care primeste si trimite mesaje.

Hewlett-Packard opereaza - la propriu si la figurat! - in peste120 tari, avand peste 700 de reprezentante pe mapamond, comercializand: calculatoare si perifericele aferente, scannere, produse software, echipamente electronice medicale, instrumentar de analiza (cromatografie, spectrofotometrie, spectrometria masei), servere video, elemente de optoelectronica, produse pentru gestiunea retelelor etc.

Concurenta poarta nume rasunatoare: Apple, DEC, Casio, Compaq, IBM, NEC, Sony, Sharp, Texas Instruments...

In loc de concluzie: odata ajuns pe culmea triumfului - intelepciunea de a gasi un punct de sprijin stabil. Cu succesul nu-i de glumit! 


|
|
Comentarii articol
Postat de: Popescu Bogdan
Eu mi-am deschis o afacere de succes import marfa din China printr-o firma care se ocupa cu importurile din China de multi ani numita Bizz2China pentru detalii www.bizz2china.ro
2014-10-17 12:45:23

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial