Tags: sfaturi utile, firma, idei de afaceri, oportunitati de afaceri

V-ati gandit ca acum poate sa fie un moment bun pentru a incepe o afacere? Chiar daca pentru unele firme aceasta perioada este una dificila, alti intreprinzatori au stiut cum sa profite si sa isi mareasca cifra de afaceri.

Ziarele vorbesc in permanenta despre firme care intra in insolventa, despre companii care isi reduc aria de activitate. Exista insa si oameni care sustin ca acum este un moment numai bun pentru afaceri. Revista Entrepreneur.com ofera patru argumente solide in vederea deschiderii unei firme pe timp de criza:

1. Absolut orice este acum mai ieftin. Foarte multe bunuri de valoare existente pe piata costa acum cu aproape 60% mai putin decat inainte de criza. Este un moment excelent pentru achizionare de terenuri, imobile, spatii comerciale sau de angajare a fortei de munca.

2. Angajati oameni calificati in numar mai mare. Daca pana acum nu aveati cum sa platiti salariile foarte mari cerute de unii specialisti, acum puteti sa platiti aceiasi oameni cu bani mult mai putini.

3. Firmele isi schimba furnizorii. In aceasta perioada foarte multe companii isi schimba furnizorii. Puteti incheia contracte cu firme noi chiar daca pretul nu este mai scazut decat cel practicat de concurenta. Atata vreme cat oferiti un plus de valoare clientilor, acestia nu vor sta pe ganduri in a va alege compania ca furnizor.

4. Patronii pot beneficia de stimulente fiscale. Patronii de firme beneficiaza de anumite scutiri de ordin fiscal.

5. Creditul business to business. Creditele intre companii au devenit din ce in ce mai raspandite, mai ales ca in aceasta perioada bancile se feresc sa mai dea credite. Companiile fac astfel ca banii sa circule in continuare, iar ambele parti implicate obtin avantaje.

6. Fiti diferit pentru a atrage atentia. Deschideti o afacere in aceasta perioada si aratati ca aveti o perspectiva diferita asupra pietei. Presa va avea grija sa vorbeasca despre noua afacere.

7. Achizitionati bunuri la licitatie. Preturile la licitatie sunt acum extrem de reduse. Unele firme se inchid si vand totul la preturi de nimic. Puteti achizitiona echipamente sau mobilier la un pret foarte scazut.

8. Ati fost concediat si vreti sa mergeti mai departe. Asigurati-va ca o faceti cu succes. Puteti deschide o afacere de unul singur sau va puteti asocia cu cineva. Ideile nascute din nevoie sunt de obicei cele mai bune.

9. Preluati alte afaceri cu o investitie minima. Trebuie sa aveti grija sa nu ratati oportunitatile. Puteti sa cumparati o afacere si sa o relansati prin schimbarea activitatii sau redefinirea profilului. In orice caz, costurile de achizitie vor fi foarte mici, tocmai din cauza crizei.

10. Concurenta redusa. Deoarece multi s-au speriat de criza, si-au amanat lansarile pe piata ale unor firme noi. Puteti sa profitati de lipsa unei concurente acerbe si sa va deschideti propria afacere.

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial