Tags: e-Bay, online, afaceri online, afacere online, online, comert online, afaceri mici, eBuy

Sa lamurim, pentru cei care nu stiu, ce este e-Bay. e-Bay este o aplicatie pe Internet unde se vand si se cumpara global milioane de obiecte, noi sau utilizate prin licitatie online

Aplicatia apartine "eBay Inc.", cu pronuntia [ibeĭ], o companie americana de comert si shopping online care detine diverse siteuri web si face afaceri pe Internet, apartinand astfel de bransa E-commerce, conform enciclopediei Wikipedia. In 2008 eBay era cea mai mare companie din lume axata pe licitatii online

Compania a fost fondata in 1995 de catre Pierre Omidyar in orasul San Jose, California, SUA, initial sub numele "auctionweb". Intre timp ea s-a extins in peste 30 de tari de pe glob, printre care si in Anglia, Franta, Italia, Germania, Austria, Elvetia s.a. eBay a cumparat companiile de renume mondial PayPal, Skype, StubHub si altele.

eBay - cel mai mare site de licitatii online, a facut primul pas pe piata romaneasca, prin intermediul site-ului auto mobile.de, (disponibil si in limba romana la adresa www.mobile.ro).

In Romania dupa cum probabil stiti, nu exista inca un site oficial eBay, dar prin  www.eBayromania.net aveti posibilitatea sa cautati si sa cumparati produsele de pe eBay de la vanzatorii care trimit in Romania. Asadar, site-ul www.eBayromania.net ofera tuturor locuitorilor acestei tari posibilitatea de a cumpara din afara ramanand din Romania.

Pentru a folosi aplicatia Internet eBay nu ai nevoie de un software special, instalarea sau intretinerea lui. Mai intai se activeaza browser-ul standard, se introduce adresa site-ului eBay din tara dorita si deja oricine poate citi toate ofertele de produse si servicii. Pentru a oferi sau a cumpara produse este insa nevoie de o inregistrare prealabila, cu identificator si parola alese special pentru aceasta aplicatie.

Aplicatia eBay este deci o aplicatie de tip "Software as a service", sau mai general: cloud computing, apartinand si de fenomenul numit Web 2.0.

O licitatie online la eBay difera de licitatiile traditionale. Iata doua exemple de diferente:

 - ofertantul/furnizorul trebuie sa stabileasca sfarsitul licitatiei sale pentru o anumita zi, ora, minut si secunda;

 - afisajul nivelului curent la care s-a ajuns difera de ultima oferta facuta. Regulile exacte ale afisajului sunt insa publicate pe site.

In eBay exista insa si vanzari la un pret fix, oferte permanente precum si alte variante de comert.

Afaceri mici din comert online

Se poate vinde si cumpara aproape orice, cum ar fi: CD-uri cu muzica sau software,  postere, timbre, obiecte pentru colectionari, decoratiuni, bijuterii, aparate casnice, aparate electronice, unelte, mobila, autoturisme si piese de schimb, imbracaminte, carti, obiecte industriale si comerciale s.a.m.d.

Produsele de artizanat romanesti se pot vinde foarte bine, sunt apreciate in afara. Exista aici pe eBay un intreg univers, unele obiecte sunt unicate de mare valoare, altele insa sunt de aruncat direct la gunoi. 

In general, se pot scoate la licitatie orice fel de obiecte, cu conditia sa nu fie ilegale (cum ar fi piei sau blanuri de animale ocrotite, droguri, marfa de contrabanda, bani falsi s.a.) si sa nu contravina regulilor interne stabilite de eBay. 

Vanzatorii sunt intotdeauna obligati sa descrie obiectul pus in vanzare cat mai corect si pot introduce si fotografii ale obiectului, fiind responsabili pentru corectitudinea descrierii. De asemenea, pe eBuy se pot scoate la vanzare sau licitatie si servicii, nu numai obiecte. 

Poti fi si un fel de intermediar daca urmaresti produsele din magazinele care au scazut preturile. De aici poti lua diverse lucruri pentru a le vinde pe eBay. Trebuie insa, in prealabil sa intri pe eBay si sa studiezi piata. Vei ramane uimit de posibilitatile pe care le vei gasi.


|
|
Comentarii articol
Postat de: valeriu
unde gasesc mai multe informatii despre treaba asta cu vanzarea pe e-buy? multumesc anticipat
2014-05-14 10:13:43

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial