Tags: afacere, afaceri, afacere mica, mica afacere, bucatar, bucatar de inchiriat

Cu totii ne plangem ca suntem vesnic in criza de timp. Cel mai adesea, femeile care lucreaza sunt si cele mai afectate, pe umerii lor apasand traditionala sarcina a . Termenul oarecum argotic include procurarea, prelucrarea alimentelor si prepararea mancarurilor. Din fericire, diverse diete impun simplificarea acestor operatii, dar mai raman destule de facut.

O idee de mica afacere simpla, dar lucrativa, se refera la inchirierea serviciilor unei persoane pricepute in domeniul culinar. (Nu este neaparat necesar sa posede un atestat de bucatar. Este suficient sa fie o buna gospodina cu talent la gatit, dotata cu fantezie si totodata simt al masurii).

Atragerea clientelei se face prin cunostinte si, eventual, pe baza unor scrisori de recomandare. (Acest model tinde sa se impuna pe scara larga in domeniul afacerilor, devenind aproape la fel de necesar ca pasaportul la trecerea granitei).

Serviciul propus poate fi complet sau adaptat dorintelor clientului. Bucatarul "inchiriat" poate fi solicitat sa faca piata, sa pregateasca meniul si chiar sa serveasca la masa. Bineinteles, el va trebui sa-si negocieze pe rand prestarile, ramanand flexibil si obtinand uneori castiguri apreciabile.

Se poate porni, de exemplu, cu prepararea unor gustari sau a unor produse de patiserie, dulciuri pentru o reuniune scolara (serbarea clasei, 8 Martie, ziua invatatoarei, banchetul de absolvire). Sau se poate propune infiintarea unui bufet scolar cu gustari si bauturi racoritoare pentru elevi.

Pe masura ce persoana respectiva dobandeste un bun renume, poate fi solicitata sa-si diversifice serviciile: sa gateasca pentru o tanara familie cu/fara copii, adultii fiind ocupati aproape intreaga zi; sa pregateasca o masa festiva pentru conducerea unei firme, pe baza unor retete proprii, deosebit de apreciate; sa fie angajata permanent sau in colaborare la o ambasada sau la resedinta personalului diplomatic.

Investitiile acestei afaceri sunt reduse, dat fiind ca se lucreaza "cu materialul clientului"(ingrediente, ustensile de bucatarie, aparatura electrocasnica). Pentru a se evita pierderea timpului, bucatarul poate propune si meniuri "gata preparate"; daca au o nota originala, vor placea si, fiind acceptate, ii vor usura considerabil munca.

De retinut: un client satisfacut va fi cea mai buna reclama, laudele sale deschizand noi si noi posibilitati. Efectul este cel al bulgarelui de zapada: pe masura ce "se rostogoleste" din ureche in ureche, faima sporeste si solicitarile se vor tine lant.
|
|
Comentarii articol
Postat de: Anca
Nu suna rau insa ca sa se gÄteascÄ acasÄ la client, nu cred ca vor fi mulÈi de acord sa lase o persoana straina in casa singura, din moment ce adultii sunt, dupa cum spui, plecaÈi toatÄ ziua de acasÄ. Daca se gÄteÈte acasÄ la BucÄtarul de "închiriat" nu cred ca este posibil din punct de vedere legal mai ales cand se va gÄti pentru msi mult de o familie, gen torturi pentru serbÄri. Si asta din cauza ca ar trebui ca bucÄtÄria in care se gÄteÈte sa aibÄ normele de igiena impuse ca unui restaurant. Cum se poate altfel colabora cu astfel de persoana care oferÄ acest serviciu!?
2014-06-02 01:05:34

Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:




RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial