Tags: afaceri, afacere, afaceri mici, mobilier


In urma cu mai bine de 30 de ani, Max Alth, un american plin de imaginatie, a cumparat dintr-un magazin de instalatii o teava obisnuita din PVC, lunga de cativa metri, si sase fitinguri (coturi si teuri folosite la racordarea tevilor). 

A taiat teava in sapte bucati egale, le-a imbinat cu ajutorul fitingurilor, obtinand astfel un cadru peste care a fixat apoi o bucata circulara de geam. Ceea ce a rezultat a fost o masuta originala pentru servitul cafelei, foarte comoda, foarte practica si foarte aspectuoasa, care l-a costat pe ingeniosul american de vreo patru ori mai putin decat daca ar fi achizitionat o piesa similara, cu cadru de metal insa, dintr-un magazin.

Nimeni nu isi inchipuia atunci ce impact va avea masuta in cauza asupra pietei americane de mic mobilier. Dar in foarte scurt timp a devenit evident ca tehnica si materialele folosite de Max Alth puteau fi aplicate cu succes pentru o multime de alte piese foarte utile si, deci, foarte cautate: scaune, sezlonguri, taburete, cuiere, minibiblioteci, carucioare pentru servitul mesei, ba chiar canapele si fotolii (realizate din tevi cu diametru mai mare).

Se nastea astfel o afacere foarte simpla si foarte profitabila, care avea sa explodeze practic in S.U.A. in anii urmatori: productia de mic mobilier din elemente PVC. Explicatia succesului de piata al acestui tip de mobilier? O combinatie fericita intre un aspect cochet, foarte atragator, si un pret mult redus, datorat in principal costului mic al materialelor folosite, dar si manoperei foarte ieftine.

Informatii pe scurt despre afacere
Capital initial: 100 de euro (450 de lei)
Profit net: intre 500 si 3.000 de euro/luna, in functie de numarul de angajati
Situatia pietei: piata este complet libera
Potential de crestere: foarte mare (productia poate fi valorificata si la export)
Factor de risc: neglijarea detaliilor in procesul de productie
Desfasurarea afacerii ca o a doua ocupatie: posibil


Incepeti sa faceti bani!
Aceasta afacere o puteti demara si dvs., imediat, cu un capital initial de numai 100 de euro (!!!). Suna incredibil, dar intr-adevar aceasa este suma de care aveti nevoie pentru a porni efectiv activitatea: asa cum veti vedea pe parcursul acestui articol, suma de 100 de euro (450 de lei), va va fi suficienta pentru realizarea primelor dvs. piese de mobilier din tevi PVC, din a caror vanzare sa obtineti deja primele venituri.
Afacerea indeplineste asadar acest prim criteriu al atractivitatii (suma de pornire absolut modesta) si, in plus, prezinta alte patru atuuri cel putin la fel de importante:

1. necesita un spatiu de lucru de numai 20 mp, care poate fi amplasat oriunde. Cu alte cuvinte, nu aveti nevoie de vad comercial sau de alte conditii speciale. Puteti folosit foarte bine o camera a unui apartament, o boxa la subsol sau chiar un balcon;

2. activitatea poate fi desfasurata de orice persoana inzestrata cu un minimum de indemanare si simt estetic. Daca nu aveti doua maini stangi, inseamna ca sunteti omul potrivit pentru aceasta afacere;

3. produsele rezultate sunt deosebite si pot fi comercializate foarte usor (acest aspect constituie un avantaj esential, dat fiind ca nu veti avea probleme in atragerea clientilor);

4. materialele necesare sunt foarte ieftine, ceea ce inseamna costuri de productie reduse si o marja a profitului foarte mare.

Realizarea de mic mobilier din tevi PVC este, prin urmare, una dintre acele afaceri foarte rare care pot fi demarate cu succes de catre absolut oricine. Nu exista niciun element care sa va impiedice sa desfasurati de o maniera foarte profitabila aceasta activitate, venituri lunare de cateva mii de lei sunt acum perfect la indemana dvs.

Cum se realizeaza o piesa de mobilier din tevi PVC?
Procedeul este foarte simplu, el consta in asamblarea unui numar de tevi de anumite dimensiuni cu un numar de fitinguri (elemente de legatura) si cu placi (din sticla, din PAL sau din alte materiale), conform indicatiilor precizate intr-un proiect. Proiectul este de fapt un desen cotat care infatiseaza piesa de mobilier, asa cum va arata ea in final. Optional, daca e nevoie ca piesa sa fie mobila, i se pot monta si rotile.

Important! Toate operatiile necesare realizarii acestui tip de mobilier (debitare, imbinare, etc.) sunt operatii comune, la fel de simple ca si cele pe care le faceti in mod frecvent, cand mai reparati ceva prin casa. Doar ca acum va puteti folosi talentele casnice intr-un scop mult mai atractiv, acela de a face bani.

Diversitatea modelelor care se pot realiza este foarte mare, ca si gradul lor de complexitate: pot fi piese complicate si laborioase, care necesita imbinari numeroase si o atentie sporita (acestea vor avea, evident, un pret de desfacere mai mare), dar pot fi si piese foarte simple, la care nu se folosesc panouri si chiar nici fitinguri.
In acest moment, va puneti probabil doua intrebari:

1. Tevile nu au un aspect prea atragator si, uneori, nici culoarea nu este cea potrivita. Mobilierul nu iese cumva prea inestetic, din punctul acesta de vedere? Problema are doua solutii banale: a) tevile se pot vopsi in ce culoare doriti, intr-un mod foarte simplu si cu rezultate remarcabile (suprafata va fi foarte neteda si foarte lucioasa). |
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial