Tags: Mozart, efectul Mozart, dezvoltare creativitate, Mozartinno, afacere

Stiai ca prin ascultarea muzicii clasice de la varste fragede oricine isi poate dezvolta o serie de calitati precum creativitatea, stimularea memoriei, puterea de concentrare si imaginatia? Sunt calitati pe care oricine le doreste pentru sine dar mai ales pentru copiii sai poate mai mult decat frumusetea.

O astfel de posibilitate a fost indelung cercetata si este cunoscuta ca "efectul Mozart". Teoria este controversata, dar aceasta nu a afectat succesul de care se bucura in intreaga lume. 

Intre statistici am gasit si aceste date interesante: muzica simfonica moderna activeaza scoarta cerebrala in proportie de aproximativ 70%,  muzica simfonica clasica pana-n 90%, iar muzica lui Mozart poate atinge chiar 100%. 

Pe baza unor astfel de rezultate, in statele americane Georgia si Florida, viitoarele mamici, in asteptarea bebelusilor au la dispozitie, in spitale, muzica clasica. De asemenea, in Florida, toate gradinitele sunt obligate sa ofere prescolarilor muzica clasica. 

Aceasta metoda se aplica partial si in Romania, la Mozartinno - singurul atelier de dezvoltare a memoriei si creativitatii prin muzica (www.mozartinno.ro).

Atelierul functioneaza din 2008 in Bucuresti iar initiatorii si administratorii afacerii sunt Ana-Maria Costea si Eugen Dumitrescu, colegi inca de pe bancile scolii primare, ambii absolventi ai Liceului de Muzica George Enescu si ai Universitatii de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, sectiunea pian. Adica, doi profesionisti ai muzicii clasice.

Mai mult decat atat, la Mozartinno copiii se imprietenesc de mici cu muzica si isi dezvolta sensibilitatea pentru arta in general si pentru muzica in particular. Ana-Maria Costea mi-a marturisit ca acestia "devin comunicativi, sociabili, isi dezvolta imaginatia si dorinta de a explora lucruri noi. In plus, acest tip de muzica stimuleaza activitatea cerebrala a copiilor si le dezvolta coordonarea motorie. 

Cand micutii asculta muzica clasica, activitatea electromagnetica a creierului emite unde care dezvolta creativitatea si coerenta in gandire. Astfel, muzica modifica structura creierului: copiii care incep studiul unui instrument muzical inainte de varsta de 7 ani au caracteristici anatomice ale creierului diferite de cele ale copiilor care nu au o educatie muzicala coerenta. 

Cercetarile psihologice au demonstrat ca studierea muzicii dezvolta emisfera cerebrala stanga, responsabila pentru dezvoltarea memoriei."

Despre Mozartinno se poate spune ca este o afacere care creste in timp si merge destul de bine chiar si in acest context economic. Special pentru gradinite Mozartinno a pregatit o serie de cursuri noncoformiste in care copiii se imprietenesc cu muzica. 
O investitie in uimitoarea capacitate intelectuala a copilului tau. Merita sa incerci!


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial