Tags: afacere, afaceri, handmade, pasiune, Linda handmade


Am auzit deseori vorba "ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place", cu referire la oameni. Ce este frumos ne place tututor, adaug limpede in privinta a ceea ce poate face omul cu mana lui atunci cand primeste scanteia divina iar mintea si mainile completeaza acest tablou fericit. 

Lucrurile fumoase le privesti incantat, lumineaza si iti fac sa vibreze intreaga fiinta. Incantat esti tu privitorule pentru ca acel lucru este faurit cu pasiune, implicare si munca si asta se vede, se simte, te bucura. Incantat este si creatorul lor deopotriva pentru ca si-a exprimat talentul, a dat nastere priceperii lui, frumusetii lui interioare.

Inainte de a fi afacere a fost pasiune. Acum sunt ambele. Se impletesc si fac casa buna in cazul Lindei Stanescu, o tanara de doar 29 de ani din Bucuresti. Linda Stanescu a absolvit sectia de Peisagistica din cadrul Universitaţii de Agronomie. 

"Acolo am invatat foarte bine sa desenez plantele si florile atat de dragi mie si am continuat apoi cu un master in design interior la Facultatea de Arhitectura . Aceste scoli, mi-au dat o idee asupra a ceea ce pot face. Mai departe, am invatat individual, am aplicat ceea ce am invatat si am perseverat pana am inceput sa creez lucruri speciale."

Linda Stanescu este un tanar grafician ce lucreaza la o firma romaneasca din domeniul IT. In paralel se ocupa de pasiunea ei, doacamdata, o mica afacere handmade, care creste zi de zi. Se ocupa de crearea produselor, de procurarea materialelor dorite, de fotografierea si de promovarea lor in mediul virtual. Cand o avea timp sa faca toate acestea?

Dupa ce isi incheie programul de la serviciu, ajunge acasa si incepe sa picteze pahare, martisoare sau globuri, in functie de anotimp si evenimente

Din cand in cand mai realizeaza si cate o bijuterie. "Imi folosesc apoi cunostiintele dobandite si le fotografiez. Fotografiile le fac cu un aparat micut, insa am invaţat in toti acesti ani, ca modul de prezentare conteaza foarte mult. La fel si produsele.  

Inca din timpul facultatii mi-am dorit sa am o afacere a mea, sa fac ce-mi place. Magazinul online - Liynda Handmade - a fost, sa zic asa, o urmare evidenta a ceea ce faceam. Produsele le cream deja, insa doar pentru targurile de profil sau pentru site-urile specializate ce vand articole handmade (gen Breslo). 

Paharele sunt pictate manual. Imi aleg imaginea, sau fotografia si o pictez. Folosesc culori speciale pentru sticla. Astfel, pictura nu se va degrada la spalat. E destul de greu de lucrat cu ea. Trebuie aplicate mai multe straturi din aceeasi culoare, pentru a obţine un desen opac si fara urme de pensula. Le las la uscat si apoi le bag la cuptor. 

Intr-adevar, mai fac cateva modele de pahare cu aplicatii. Aplicatiile sunt din saten, margele de sticla, de plastic, in funcţie de tema nunţii.

Fiecare nunta are o culoare predominanta, la alegerea mirilor. Tot ei vin la mine si imi spun cam ce culoare prefera. Eu le creez paharele. Le asortez cu panglici pentru a fi si mai elegante.

Desigur ca procesul aplicarii este destul de migalos. Fiecare margica este lipita individual pana se creeaza modelul. Aceste pahare pot spune ca sunt unice. Nu pot reproduce 100% acelasi model. Dar satisfactia vine la final."

Interviul integral cu Linda Stanescu il gasesti in revista Idei de Afaceri !

Zenobia Badescu


|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial