Tags: magazin online, afacere, idei de afaceri, oportunitati de afaceri, comert online, online

Daca data trecuta va spuneam ce sfaturi ne mai dau specialistii, de data aceasta o sa va povestesc cum am reusit sa fac bani cu ajutorul magazinului online. Comertul online este un sector care trebuie in mod obligatoriu exploatat indiferent de afacerea pe care o dezvolti. Lucrurile sunt foarte simple: nu esti pe Google, nu existi!

Internetul este cea mai uriasa resursa de clienti pentru tine si afacerea ta. Am invatat acest lucru inca de acum trei ani cand am inceput o afacere cu tablouri deco si bijuterii lucrate manual. Participarea la targuri nu era suficienta, mai ales ca astfel de evenimente nu au loc foarte des.

Am decis sa deschid un magazin online pentru a-mi face publicitate si pentru a atrage noi clienti. Surpriza a fost foarte mare atunci cand mi-am dat seama de resursele nelimitate ale Internetului. Mai mult, aparusera in foarte scurt timp clienti din toate orasele tarii care comandau online (pana atunci clientii erau doar cei din Bucuresti care veneau intamplator la targuri). Am descoperit ca pe Internet exista o adevarata retea de afaceri cu accesorii, dar am invatat treptat ca nu e suficient sa iti deschizi un magazin online si sa astepti sa iti apara clientii.

Este important sa stii cum sa iti faci magazinul online, sa constientizezi ca aspectul este important, sa stii cum sa "ajuti" motoarele de cautare sa iti gaseasca afacerea inaintea altor afaceri cu profil asemanator si, cel mai important, sa stii cum sa atragi cat mai multi cumparatori.

Timpul redus acordat unei afaceri care se bazeaza pe magazinul online este un alt avantaj. Nimic nu se compara cu o afacere pe care o poti dezvolta linistit din fata unui calculator. Primesti comenzile, rezervi produsele si te ocupi de livrare.


In cazul in care afacerea ta se desfasoara doar prin magazinul online, esti si mai norocos! Scapi de munca de la birou, nu mai ai angajati si nu te mai enervezi din cauza drumului prin traficul aglomerat din fiecare zi. Totul este foarte rapid si cu o conexiune buna la Internet, vei vedea cat de usor este sa demarezi sau sa desfasori o afacere online. Si un lucru extrem de important: cumperi un domeniu cu bani putini, apoi nu mai platesti nimic toata viata!

Am spus insa ca nu este suficient sa asteptam sa ne apara clientii. Este important sa inveti cum sa scoti profit din afacerea ta utilizand mediul online. Un ajutor de baza in acest sens este ghidul Magazin Online unde vei gasi toate informatiile necesare desfasurarii unei afaceri online de succes. In anul 2010, nu ai voie sa te lipsesti de asemenea informatii. Cei care au reusit stiu ca informarea este vitala pentru afacere si a tine pasul cu vremurile este una dintre cheile succesului.

Deschide un magazin online! Vei cunoaste imediat diferenta!

Autor: Mihaela Pascu

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:
RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial