Tags: afacere, pensiune, casa de vacanta

Doriti sa porniti o afacere pe cont propriu, chiar daca dispuneti doar de un capital limitat? Nu aveti banii necesari infiintarii unei pensiuni? Stiu ca romanul este intreprinzator din fire. Cu ajutorul unui imprumut, cu fonduri europene sau, cine stie, cu mostenirea casei bunicii de la tara incepe sa guste aceasta afacere frumoasa si profitabila.

Demararea si conducerea unei astfel de afaceri se afla la indemana tuturor intreprinzatorilor. Ea poate fi realizata cu succes atat in regiunile dezvoltate, cat si in regiunile ramase in urma din punct de vedere economic.

Cum se transforma o casa de vacanta intr-o afacere prospera

Pensiunea "Lezeu" din comuna Chiojdu, judetul Buzau era acum cativa ani o primitoare casa de vacanta. Astazi este o pensiune cocheta, care nu duce nicidecum lipsa de turisti. Acasa la tata Lice toata lumea se simte ca acasa. Povestea pensiunii Lezeu a inceput in 1997, cand Ioan si Katita Lezeu au iesit la pensie. Astfel, actualii proprietari ai pensiunii isi petreceau mai mult timp la casa lor de vacanta, pe care au cumparat-o ieftin langa Valenii de Munte.

Si cum le-a placut intotdeauna sa gazduiasca oaspeti, erau adesea vizitati de cunostintele lor. "La un moment dat, in vacanta de vara ne-a vizitat o familie care plecase de cativa ani din Romania. Le-a placut foarte mult zona, s-au simtit bine si ne-au sugerat, mie si sotului, sa facem o pensiune turistica. Ne-am interesat care sunt criteriile de infiintare a unei pensiuni, am obtinut avizele de la Sanepid, Politie, Pompieri si autorizatia de functionare si am demarat afacerea. Pentru prelungirea autorizarilor, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism, Profesii liberale ne-a pus o conditie: sa urmam cursuri de marketing si de management organizate de ei. Aceste cursuri ne-au prins bine, ne-am organizat mai bine" ne marturiseste doamna Lezeu.

Clientii nostri sunt musafirii nostri

Ioan si Katita Lezeu au avut curajul sa inceapa un nou tip de activitate, chiar daca meseriile pe care le-au practicat nu au nici un fel de tangenta cu acest tip de activitate. Fost pilot de avion si fosta invatatoare, proprietarii pensiunii Lezeu au invatat practic de la zero ce inseamna sa conduci o pensiune. Ioan Lezeu marturiseste ca secretul reusitei este "de a raspunde preferintelor fiecaruia dintre clientii nostri. Eu stiu gusturile fiecaruia si de fiecare data le fac cate o surpriza. E important ca atentia acordata turistilor sa fie maxima, iar toate serviciile pe care noi le oferim, le facem cu multa dragoste".

La randul ei, doamna Lezeu precizeaza: "Clientii nostri sunt musafirii nostri. Noi asa ii numim, musafiri, nu clienti". Sotii Lezeu au doar doi angajati care ii ajuta la administrarea pensiunii. In rest, fac totul singuri. Sarcinile sunt insa foarte bine impartite si duse la capat, ceea ce este un alt secret al reusitei intr-o astfel de activitate. Domnul Lezeu merge in calatorii cu turistii, carora le povesteste detalii despre frumusetile locului unde este amplasata pensiunea. Muntii noroiosi, muzeul de chihlimbar, salina, o pastravarie sunt doar cateva dintre atractiile locului.

Doamna Lezeu se ocupa de serviciile oferite turistilor. "In prezent, pe langa cazare oferim si masa, meniul fiind realizat din produse proaspete, ecologice, in mare parte cultivate pe terenul nostru. Organizam si mese festive. Multi dintre musafirii obisnuiti ai pensiunii ne anunta doar perioada si locurile de cazare, in rest se lasa pe mana noastra. Sunt multumiti si incearca sa evadeze cat mai des, sa plece din orase si sa guste din linistea si serviciile de calitate oferite cu mult drag", ne destainuie Katita Lezeu.

Aici ai toate detaliile infiintarii unei pensiuni turistice si agroturistice.

 

|
|
Va rugam introduceti numele!

Adauga comentariu


Numele dvs:

Comentariu:

Verificare:




RSS 2.0 - Blog.ideideafaceri.ro Flux RSS | Ajutor

Idei de afaceri | Cum sa incepi o afacere | Afaceri mici | Afacerea ta | Afaceri profitabile | Leadership/management | Marketing | Bani si fonduri europene nerambursabile | Editorial